Mesaj de mulţumire la Parchetul Militar, după deschiderea dosarului în cazul jandarmului care i-a lovit pe protestatari

Mai multe persoane s-au adunat, miercuri, în faţa sediului Parchetului Militar din Bucureşti, oamenii afişând mesajul ”Mulţumim”, după ce procurorii militari au anunţat că au deschis un dosar penal în cazul jandarmului care a lovit cu pumnul mai mulţi manifestanţi în timpul protestului care a avut loc la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute.

RomaniaTV.net
24 ian. 2018, 10:44
Mesaj de mulţumire la Parchetul Militar, după deschiderea dosarului în cazul jandarmului care i-a lovit pe protestatari

Aproximativ 20 de persoane s-au aflat, miercuri, în faţa sediului Parchetului Militar Bucureşti, pentru a le mulţumi procurorilor pentru că fac cercetări în cazul jandarmului filmat lovind manifestanţi în tipul protestului de sâmbătă.

Opt dintre cei prezenţi au afişat mesajul ”MULŢUMIM”, fiecare dintre ei purtând câte o literă de mari dimensiuni.

Mobilizarea pentru această acţiune, care a durat aproximativ o jumătate de oră, s-a făcut pe Facebook. 

Procurorii Parchetului Militar au anunţat, marţi, că s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări pentru purtare abuzivă în cazul jandarmului care a fost filmat când lovea protestatarii sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii.

„La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (…) constând în aceea că unul dintre jandarmii din dispozitivul desfăşurat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecţie”, a anunţat Parchetul instanţei supreme.

Citeşte şi: Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul jandarmului care a lovit protestatarii: A fost deschis dosar penal