Mesajul comisarului european Corina Creţu după demisiile celor trei miniştri din guvernul Tudose

Comisarul European Corina Crețu afirmă, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că nu a avut niciodată "discuții pe tema schimbării vreunui membru al Guvernului'' cu premierul Mihai Tudose sau cu un alt membru al Executivului, subliniind că ''politica de coeziune este pentru oameni și deci nu are și nu trebuie să aibă vreodată culoare politică''.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 11:05
Mesajul comisarului european Corina Creţu după demisiile celor trei miniştri din guvernul Tudose

”Nu am avut niciodată discuții pe tema schimbării vreunui membru al Guvernului cu Primul Ministru al României sau cu un alt membru al Executivului. Sunt șocată de faptul că numele meu se vehiculează în legătură cu acest subiect. Aș dori să reamintesc faptul că în calitate de Comisar european pentru politica regională, rolul meu este acela de a sprijini toate statele membre, guvernele și autoritățile locale și regionale în a accesa cu succes fondurile europene, în sprijinul cetățenilor indiferent în ce colț din Europa s-ar afla. După cum știți, am susținut necondiționat toate guvernele, indiferent de culoarea lor politică, fiindcă în viziunea mea, cred sincer că politica de coeziune este pentru oameni și deci nu are și nu trebuie să aibă vreodată culoare politică”, a scris vineri, Corina Crețu pe pagina sa de socializare.

În context, ea le mulțumește miniștrilor demisionari Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc pentru colaborare.

Am salutat în mod deosebit progresele realizate de Guvernul României în domeniul fondurilor europene, în acest an, și doresc să le mulțumesc pe această cale celor trei miniștri: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc pentru bună colaborare, care a făcut posibilă începerea atragerii fondurilor europene în România pentru exercițiul financiar 2014-2020. Atât eu cât și serviciile mele, am făcut și facem tot ce este omenește posibil pentru a ajuta autoritățile din România în eliminarea tuturor blocajelor și obstacolelor în privința absorbției fondurilor europene. În acest context, din respect pentru munca mea și a colegilor mei, am rugămintea de a nu mai implica numele meu în disputele politice interne”, a mai scris Corina Crețu.