Cioloş, MESAJ pentru ROMÂNI cu ocaziei Zilei Naţionale: Vrem o ţară cu care să ne MÂNDRIM şi pentru PREZENTUL ei

Premierul Dacian Cioloş a postat, luni, pe pagina sa de Facebook un clip video în care declară că "1 decembrie este ziua în care ne simţim cu toţi că suntem români şi că a fi împreună indiferent unde suntem poate fi acel sentiment care să ne facă să vrem mai mult de la locul pe care îl numim acasă."

RomaniaTV.net
30 nov. 2015, 15:34
Cioloş, MESAJ pentru ROMÂNI cu ocaziei Zilei Naţionale: Vrem o ţară cu care să ne MÂNDRIM şi pentru PREZENTUL ei

Premierul a declarat că acum la 97 de ani de la Marea Unire „a fi împreună rămâne un ţel”.

Citeşte şi: Premierul Dacian Cioloş înfiinţează Coaliţia Naţională pentru Integrarea Refugiaţilor

„Acum, după 97 de ani a fi împreună rămâne un ţel pentru românii din întreaga lume, pentru cei de acasă, pentru cei din apropierea ţării sau pentru toţi cei risipiţi în lumea întreagă: de la Roma la Londra, de la Madrid la Chişinău, sau din America în Australia. 1 decembrie este ziua în care ne simţim cu toţi că suntem români şi că a fi împreună indiferent unde suntem poate fi acel sentiment care să ne facă să vrem mai mult de la locul pe care îl numim acasă”, se arată în mesajul lui Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a precizat şi valorile pe care ar vrea să le vadă promovate în România.

„Şi aici acasă vrem o ţară cu care să ne mândrim nu doar pentru istoria ei, ci şi pentru prezentul ei. O ţară unde decenţa şi speranţa sunt împreună, respectul fiecăruia şi meritele îi sunt recunoscute, unde guvernarea se dedică ţara iar rezultatele se văd, unde munca este răsplătită pe merit, unde dreptatea triumfă şi transparenţa este regula şi nu excepţia. Aceasta este ţara în care vreau să fiu prim-ministru şi atât timp cât voi ocupa această poziţie mă voi strădui să stabilesc o dată pentru totdeaua această direcţie în care să ne îndreptăm: o Românie în care să avem încredere, o Românie de care să ne putem bucura cu toţii. la mulţi ani, România! La mulţi ani, români oriunde vă aflaţi!” se arată în mesajul premierului.

Premierul Dacian Cioloș va participa alături de Klaus Iohannis la parada militară din Piața Constituției, apoi va merge la Palatul Victoria, unde va avea loc Ziua Porților Deschise. Astfel, românii care vor să viziteze Palatul Victoria vor avea ocazia să o facă, sediul Guvernului fiind deschis publicului între orele 11.00 și 16.00. Sala Muntenia – unde se desfășoară ședințele Guvernului, va fi și ea deschisă publicului.