Mesajul preşedintelui Iohannis pe Facebook în urma tragediei din Colectiv: Avem datoria să învăţăm o lecţie

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj românilor în cursul serii de duminică în care vorbeşte despre incompetenţa anumitor autorităţi şi despre corpuţia care poate să ucidă.

01 nov. 2015, 18:53
Mesajul preşedintelui Iohannis pe Facebook în urma tragediei din Colectiv: Avem datoria să învăţăm o lecţie

Doamnelor şi domnilor, dragii mei compatriorţi, mă adresez astăzi fiecăruia dintre dumneavoastră cu gândul că traversăm un moment de grea încercare. O tragedie cumplită a lovit sute de familii din România. Fie că ne îndreptăm gândul spre cei ce au pierit în incendiul devastator fie că ne rugăm pentru sănătatea şi supravieţuirea tinerilor care se luptă pentru viaţă în spitale trebuie să privim tragedia cu toată compasiunea şi responsabilitatea. Sunt momente când o naţiune îşi dă masura coeziunii, a solidarităţii şi până la urma tăriei sale. Azi putem arăta cu toţii că ne pasă şi suntem uniţi , ne-au arătat-o deja sute de asistente, infirmiere şi medici care au venit la spitalele lor fără a fi chemaţi, miile de români care au donat sânge sau zecile de studenţi şi voluntari care şi-au oferit sprijinul unde era necesar. Vreau să le mulţumesc pentru iniţiativă, implicare şi omenie, îi asigur pe toţi de respectul meu şi le transmit sentimentul de recunoştinţă al multor concetăţeni„, a spus Iohannis în clipul postat pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Mărturiile ZGUDUITOARE din mijlocul ARŞILOR de la Colectiv. Medic: „Miroseam şi tuşeam fum” VIDEO

În aceste momente avem datoria să învăţăm o lecţie, din păcate plătită cu atâtea vieţi, cu atîta suferinţă. Nu mai avem voie să tolerăm incompetenţa unor autorităţi, ineficienţa unor instituţii, nu mai putem lăsa corupţia să se întindă până ucide. Trebuie să ne asumăm fiecare pe deplin, rolul de cetăţeni activi şi implicaţi care ştiu să acţineze împreună pentru că le pasă de societatea şi ţara în care trăiesc. Să fim solidari şi să cerem autorităţilor să fie responsabile, pentru ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple niciodată. Zecile de tineri loviţi crunt şi familiile lor merită acest angajament al nostru„, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care s-a arătat profund mişcat de tragedia care s-a abătut asupra României şi a românilor.

 

Citeşte şi Ponta: Vom institui un program special pentru recuperarea răniţilor din incendiul din clubul Colectiv