Meteorologii anunţă că VARA îşi intră în drepturi. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE

PROGNOZA METEO. Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât, după un început de săptămână cu vreme răcoroasă, maximele vor urca cu aproximativ 7 grade, până spre valori în medie de 25...28 de grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, ceea ce însemnă că în zonele de câmpie este posibil să se înregistreze şi maxime diurne în jurul a 30 de grade.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 13:30
Meteorologii anunţă că VARA îşi intră în drepturi. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE

PROGNOZA METEO. Vremea se va încălzi uşor în toate regiunile pe parcursul zilei de marţi. Dupa o prima parte a zilei cu soare si eventual putina ceata dimineata prin zonele joase de relief, mai ales după-amiaza şi seara incep sa se inmulteasca norii ce vor lasa averse cu tunete si fulgere, local în zonele de deal şi munte şi pe alocuri in rest. Izolat se pot strange cantitati de apa mai importante şi nu este exculs sa cada grindină. Vântul este mai agitat în timpul ploilor, iar maxime termice vor fi cuprinse între 19…20 de grade în depresiuni şi în Dealurile de Vest şi 25 de grade în sud-est.

Citeşte şi: NINSORI VISCOLITE în România la începutul verii VIDEO

Cresterea temperaturilor se va resimti marţi si in zona Capitalei, unde se anunta o maxima termica de 23 …. 24 de grade. Se arata soarele, in schimb după-amiaza şi seara, acesta va fi umbrit de nori ce vor lasa averse, posibil însoţite de descărcări electrice si rafale scurte de vant.

PROGNOZA METEO. Pentru miercuri, meteorologii anunta vremea uşor instabilă si valorile termice in acord cu data din calendar. Va fi o zi destul de insorita, cel putin pana in orele amiezii şi ale serii, când isi fac aparitia norii ce aduc averse şi fenomene elctrice, local în sud şi prin zonele deluroase şi montane şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat se pot inregistra cantităţi de apă mai însemnate şi este posibil sa cada grindină. Vântul are unele rabufniri nervoase în timpul ploilor. Amiaza vine cu temperaturi de la 20 de grade în depresiuni şi pana la 26…27 de grade, izolat, în vestul şi sudul ţării.

Şi in Bucuresti ziua incepe cu soare, dar după-amiaza se arata si aici cativa nori si vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul adie din cand in cand, iar peste zi termometrele strang 23…24 de grade.

PROGNOZA METEO. Vremea ramane uşor instabilă si joi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza şi la începutul nopţii, când se vor semnala averse, cu tunete, fulgere si rafale de vant, pe arii extinse în jumătatea de est a ţării şi local, mai ales la deal şi munte, în celelate zone. Cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Maximele diurne vor pleca de la 20…21 de grade în depresiuni şi în Bucovina şi se vor opri la 28 de grade, izolat, în jumătatea de vest a ţării.

După-amiaza şi seara zilei de joi vine si in Bucuresti cu innorari, ploi de scurta durata, fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, dupa ce in prealabil soarele va fi dominat cerul, iar temperaturile se avanta spre 24…25 de grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Scăpăm de ploile abundente, dar se menţine instabilitatea atmosferică

PROGNOZA METEO. Ultimele zile ale saptamanii vin cu vreme in incalzire, dar si ingeneral instabilă. Probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată în cursul după-amiezilor, in special în zonele de deal şi munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, ceea ce insemna valorile termice vor fi uşor peste cele normale pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile vestice.