Meteorologii anunţă FURTUNI DE ZĂPADĂ de Crăciun. Ce decizie au luat aeroporturile

Sute de zboruri interne au fost anulate miercuri, în nordul şi nord-estul Japoniei, din cauza ninsorilor şi a rafalelor de vânt catalogate "teribile" de către Agenţia de Meteorologie, relatează AFP. 

17 dec. 2014, 10:09
Meteorologii anunţă FURTUNI DE ZĂPADĂ de Crăciun. Ce decizie au luat aeroporturile

Japonia, afectată în vară de taifunuri puternice care perturbă frecvent traficul aerian, se confruntă iarna cu ninsori masive.

Principalele două companii japoneze, Japan Airlines (JAL) şi ANA, au anulat deja sute de zboruri interne programate pentru miercuri, însă „există riscul ca şi alte legături să fie anulate”, au declarat miercuri, la Tokyo, purtători de cuvânt ai celor două companii.

VREMEA DE CRĂCIUN: Meteorologii anunţă ploi şi polei de Sărbători

„Rafale puternice de vânt se înregistrează şi în vestul ţării”, a precizat o purtătoare de cuvânt a companiei ANA, care a anunţat totodată anularea a două zboruri internaţionale.

De asemenea, companii aeriene mai mici au decis să anuleze curse care urmau să asigure legătura cu nordul ţării, printre care Sapporo.

Japonia se confruntă iarna, periodic, cu furtuni de zăpadă puternice în regiunile de nord-est, sud-vest şi vest ale ţării.

„Rafale de vânt teribile, cum se întâmplă doar o dată la câţiva ani, vor mătua o parte a (Insulei) Hokkaido (nord)”, a avertizat agenţia de meteorologie.

Miercuri dimineaţa, în nordul ţării se înregistrau rafale de vânt ce atingeau 150 de kilometri pe oră, însoţite de ninsori importante.