Meteorologii anunţă schimbarea vremii: Când vom avea parte de primele ninsori adevărate

Vremea rece si-a facut loc înca din luna octombrie! Deja în timpul noptii temperaturile se apropie de pragul înghetului, iar luna aceasta a plouat consistent în mare parte din tara. Meteorlologii anunţă însă că iarna adevărată va veni abia anul viitor.

22 oct. 2016, 16:36
Meteorologii anunţă schimbarea vremii: Când vom avea parte de primele ninsori adevărate

La munte va ninge pâna la sfarsitul lunii anunta meteorologii, însa iarna adevarata va veni abia în a doua jumatate a lui ianuarie. „Ne asteptam ca în urmatoarele zile vremea sa se încalzeasca.

Temperaturi mai rezonabile vom avea în primele zile ale saptamânii viitoare. În partea de sud a tarii vom avea li temperaturi de 20 de grade” spune Florina Georgescu, director ANM. Vremea buna nu va tine însa mult cu noi.

Temperaturile urmeaza sa scada din nou spre sfârsitul lunii octombrie, când se anunta si ninsori. „Cea de-a doua parte a saptamânii ne va aduce din nou o schimbare înspre o vreme rece si umeda. Va ploua din nou în toate regiunile si nu este exclus ca la munte sa îsi faca aparitia ninsorile. Astfel de episoade am mai avut si în anii trecuti, sa ne amintim primele semne ale iernii dupa care vremea s-a ameliorat, deci nu înseamna neaparat, gata scoatem schiurile” afirma meteorologul. 

„Este mult prea devreme în orice caz sa discutam despre o prognoza detaliata mai ales în privinta stratului de zapada. Ceea ce ne-au obisnuit anii precedenti e ca vom avea parte de iarna în adevaratul sens al cuvântului în a doua jumatate a lunii ianuarie” a mai precizat directorul ANM.