Meteorologii anunţă: "Nu excludem o iarnă a extremelor"

Publicat: Duminică, 24 Septembrie 2017 11:26 // Actualizat: Duminică, 24 Septembrie 2017 16:10 // Sursa: romaniatv.net

După o vară şi un început de toamnă în care nu au lipsit perioadele cu fenomene extreme, meteorologii prevăd o iarnă care va aduce atât zile deosebit de calde, mai ales în sudul şi sud-estul ţării, cât şi scăderi bruşte de temperatură. Specialiştii vorbesc de o creştere a frecvenţei fenomenelor de vreme severă în ţara noastră, aşa că estimează apariţia viscolelor puternice, iar în perioade scurte de timp se vor aduna cantităţi mari de zăpadă.

"În prima lună de toamnă s-a confirmat estimarea centrului european, care anticipa o lună mai caldă în prima lună de toamnă. Ne apropiem de media climatololgică a precipitațiilor, dar trebuie să luam în considerare deficitul de apă înregistrat până în 19 septembrie", afirmă Elena Mateescu, director ANM.

"Se pare ca și a doua lună de toamna, din perspectiva valorilor tempertaturilor din octombrie și noiembrie par a aduce valori mai ridicate decât în mod obișnuit. Vorbim însă de o scădere treptată a valorilor de temperatură de la o luna la alta – septembrie, 14,5 grade medie, din octombrie, de 9,6, noiembrie, de 3,8 – scădere de 5-6 de grade de la o lună la alta", precizează directorul ANM.

Întrebată cum va fi iarna 2017-2018, meteorologul a declarat:„E greu să spunem, dar cu siguranță daca 2017 a fost un an al extremelor, ianuarie, fiind cea mai rece luna a anului, martie a fost foarte călduroasă, vara a fost una a extremelor, dar cu temeperaturi peste normele climatologice, nu excludem ca și iarna 2017-2018 să fie o iarnă a extremelor, cu alteranțe semnificative, treceri de la zile foarte călduroase la zile în care instabilitatea atmosferică să fie semnificativă, să avem fenomene de viscol și căderi de zăpadă, până la urmă sunt obișnuite, într-un tipar de vreme extremă, de la un sezon la altul sau de la un an la altul".

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANM Elena Bojariu Elena Mateescu PROGNOZA IARNA prognoza meteo VREMEA DE SARBATORI
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 sep 12:55
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
SCRIE CA SO VIEL URLAUB HÄLT GESUND SI ARATA UN BARBAT CU UN CEAS NEGRU CARE TINE DE MANA O FEMEIE TINAND PALARIA CA SA NU ZBOARE DE LA VANTUL MARII EXTREM DE ALBASTRE LA CARE SE UITA:
1
EUR
4.6559
RON
24 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H