Meteorologii avertizează că un nou CICLON loveşte România

Meteorologii avertizează că un nou ciclon urmează să lovească România. Ciclonul este unul staționar și declanșează fenomene mai violente decât în mod normal, avertizează meteorologii. În zona Dobrogei sunt așteptate cantități importante de apă în intervale scurte.

RomaniaTV.net
28 iul. 2018, 06:51
Meteorologii avertizează că un nou CICLON loveşte România

Vara se lasă aşteptată în România şi în luna august. „S-a instalat un ciclon la Marea Neagră, o zonă ciclonică care afectează tot Sud-Estul Europei. Se manifestă prin averse cu caracter torențial, vânt puternic, condiții de grindină. Este o linie de instabilitate care aduce fenomene mai violente decât în mod normal, cantități importante de apă în intervale scurte.

Explicaţia meteorologilor pentru vremea neobişnuită din ultima perioadă: „Aerul mai rece a rămas blocat în ţara noastră” 

Este un ciclon staționar, fenomenle vor afecta sud-estul României și zona Dobrogei, dar fenomene de instabilitate vor rămâne până la sfârștitul lunii”, a explicat meteorologul Alina Şerban de la ANM.

ANM a emis o nouă alertă după ce, pentru a patra oară în această săptămână, codul galben de ploi a fost prelungit. 31 de județe se află începând de joi seară sub avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice și vijelii, până sâmbătă, la ora 21.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

COD GALBEN de PLOI TORENŢIALE până sâmbătă seară: Peste jumătate de ţară intră sub atenţionare

 Cod galben de ploi torentiale de joi seară până sâmbătă seară

Judeţele vizate de avertizare sunt: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea. 

Ninsoare în mijlocul verii. Vremea a luat-o razna, imaginile are i-au şocat şi pe meteorologi VIDEO