Metoda ACCIDENTUL e ISTORIE. Cum se dau ŢEPE în numele DNA

Metoda accidentul, prin care mii de persoane au fost înşelate în ultimii ani, este istorie. Escrocii au trecut deja la un alt nivel şi se aliniază, se pare, la "trendul" din justiţie, al dosarelor penale instrumentate de DNA.

RomaniaTV.net
10 apr. 2015, 14:59
Metoda ACCIDENTUL e ISTORIE. Cum se dau ŢEPE în numele DNA

Trei persoane, printre care și un deținut, sunt acuzate de trafic de infuenţă exercitat din penitenciar, prin telefon. Culmea tupeului, persoana s-a recomandat cu numele unui procuror cu funcție de conducere din DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, au fost propuşi pentru mandat de arestare preventivă Gigel Popa, deținut în Penitenciarul Iași, pentru trafic de influență (2 infracțiuni) și introducere de bunuri și obiecte interzise în penitenciar, și Costel Niculae și Ciprian Gabriel Dinu, reținuți pentru complicitate de procurorii anticorupție în urma flagrantului realizat în acest caz.

În perioada 3 – 9 aprilie, Gigel Popa, din interiorul penitenciarului, în contextul unor convorbiri telefonice pe care le-a purtat cu doi primari de comună, după ce s-a recomandat cu numele unui procuror cu funcție de conducere din DNA, a pretins de la aceștia foloase necuvenite pentru a-și folosi influența referitoare la tergiversarea cercetărilor într-un pretins dosar penal ce ar fi fost constituit în urma unor denunțuri formulate împotriva edililor respectivi și despre care inculpatul pretindea că erau înregistrate pe rolul acestei unități de parchet.

„În cazul unuia dintre primari, Gigel Popa a pretins, în scopul menționat, „zece mielușei europeni” (expresie codificată referitoare la suma de 10.000 de euro). La 9 aprilie, inculpatul Dinu, beneficiind de sprijinul lui Costel Niculae, complici ai pretinsului „procuror DNA”, au acceptat de la funcționarul public suma de 10.000 euro, echivalentul în lei și produse alimentare din carne (10 miei), moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În perioada respectivă, convorbirile telefonice cu cei doi primari au fost purtate de Gigel Popa de pe un telefon mobil, pe care l-a introdus ilegal în penitenciar”, se arată în comunicat.