ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. METODA ACCIDENTUL, reinventată de escroci. Poliţia, în ALERTĂ / VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Metodă incredibilă a hoţilor cu ocazia alegerilor prezidenţiale. Infractorii au început să sune oameni, sub pretextul că fac statistica românilor aflaţi în străinătate, potrivit România TV.

15 nov. 2014, 13:28
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. METODA ACCIDENTUL, reinventată de escroci. Poliţia, în ALERTĂ / VIDEO

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. O femeie din Cluj s-a lăsat păcălită de infractori şi le-a dat datele mamei ei, care se află în Spania.Am primit un telefon. Bărbatul de la celălalt capăt al firului s-a recomandat ca fiind de la poliţie, Secţia 3 de Poliţie. Mi-a zis că face o actualizare a bazelor de date şi să îi spun rudele de gradul întâi pe care le am în străinătate„, a declarat păgubita.

Femeia a avut ceva suspiciuni, dar în momentul în care a pus întrebări s-a lovit de agresivitatea infractorului. L-am întrebat de ce îi trebuie numărul de telefon, la care el foarte agresiv mi-a zis : „Doamnă, ce credeţi că avem chef de glume? Noi nu avem timp!”. A invocat şi o lege„, a mai povestit păgubita.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De bună credinţă, i-a dat aşa-zisului inspector de poliţie, numărul de telefon al mamei ei, care lucrează în Spania. Escrocul a sunat câteva ore mai târziu în Spania, unde mama femeii a fost în pragul unui infarct cand a auzit că una din fiicele ei este în stare critică din cauza unui accident rutier. I s-au cerut 1.500 de euro pentru ca fiica ei rănită să fie operată de urgenţă.

Până la urmă, mama şi fiica au vorbit la telefon şi amândouă şi-au dat seama că accidentul a fost doar o invenţie. În schimb, au fost la un pas să le dea hoţilor 1.500 de euro.

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor, poliţiştii recomandă să nu dăm datele persoane şi bani necunoscuţilor şi să ne sunăm rudele pentru a verifica informaţiile şi să anunţăm imediat autorităţile.

Citeşte şi: NOUĂ METODĂ DE ÎNŞELĂCIUNE. Escrocii trimit mesaje cum că ai datorii la fisc. Cum te fereşti