Metode de relaxare care-ţi afectează sănătatea

Nimic nu se compară după o zi intensă de muncă cu un moment de relaxare. După o perioadă mai tensionată, este indicat să iei o mică pauză și să te detașezi de tot ce este în jurul tău, însă nu întotdeauna metodele prin care tu crezi că poți scăpa de stres sunt și sănătoase.

RomaniaTV.net
20 apr. 2017, 06:15
Metode de relaxare care-ţi afectează sănătatea

Dacă abia aștepți să ajungi acasă și să te așezi în pat ca să vizionezi serialele tale preferate, mai gândește-te o dată. Creierul este organul cel mai afectat de stresul zilnic și are cea mai mare nevoie de relaxare.

Privitul la televizor te supune riscului de a suferi de depresie. Un studiu recent, prezentat în cadrul Asociației Americane de Sănătate Publică, a arătat că două sau mai multe ore petrecute în fața televizorului provoacă anxietate și te deprimă.

„Serialele și filmele sunt o sursă bună de divertisment, dar ar trebui folosite cu moderație, astfel încât să nu neglijezi munca, familia sau activitățile sănătoase, precum exercițiile fizice”, spune dr. Monita Karmakar, unul dintre conducătorii studiului. Încearcă să petreci cât mai puțin timp uitându-te la seriale și fă mișcare după fiecare episod.
Băile cu spumă sunt preferatele tale?

Pentru a calma mușchii tăi tensionați, o baie fierbinte este exact ce ai nevoie. În momentul în care adaugi produse din comerț care conțin chimicale, precum spumantul de baie, uleiurile și gelurile parfumate, acestea acționează negativ asupra zonei tale intime, irită țesuturile delicate și îți pot favoriza apariția infecțiilor vaginale.
Uită de rețelele de socializare seara

Momentul tău de relaxare devine nul în momentul în care îți petreci și așa puținul timp liber urmărind cât de mult se distrează apropiații tăi sau ce realizări au obținut. Riscul să cazi în depresie este accentuat. Încearcă să te detașezi de problemele din jurul tău.
Renunță la bețele parfumate

Fumul emanat de bețișoarele parfumate este mult mai periculos decât cel al unei țigări, au afirmat în urma unui studiu cercetători de la Universitatea de Tehnologie din China. Ei au constatat că fumul parfumat, care conține particule fine și ultrafine (dintre care unele sunt foarte toxice), poate modifica ADN-ul și cauzează mutații care duc la cancer. Dacă îți plac atât de mult și nu vrei să renunți la ele, arde-le ocazional și cu fereastra deschisă. Aceleași concluzii sunt valabile și pentru lumânările parfumate, care pot provoca alergii, astm și chiar migrene.

Cum să te relaxezi în mod sănătos
Eliberează-te de stres cu ajutorul cuvintelor

La finalul zilei, adună-ți toate gândurile pe o foaie de hârtie. În felul acesta îți vei goli mintea și sufletul și nu există riscul ca cineva să râdă de tine, mai ales că ai posibilitatea ca la final să arzi foaia respectivă. Poți să alegi și varianta de a ține un jurnal și în momentele în care te simți trist să recitești capitolele frumoase.
Respirația corectă

Stresul și anxietatea provoacă o respirație precipitată, deoarece sub înfluența lor inhalezi mai mult aer și forțezi inima să lucreze mai mult decât e necesar. Fără să-ți dai seama, în felul acesta apar durerile de cap și tensiunea musculară.

Încearcă să-ți încetinești respirația, să ți-o controlezi constant. Pune mâna pe abdomen și respiră adânc. Acordă câteva secunde fiecărei răsuflări și vei observa cum, pe măsură ce aerul iese din corp, simți că te eliberezi treptat și de presiunea acumulată. Este o tehnică foarte relaxantă atât pentru trup, cât și pentru minte. Practicată des, această tehnică îți va intra în reflex și va fi un mod bun de a te reculege periodic.
Exercițiul peretelui alb

Atunci când te simți copleșit și tensionat apelează la acest mic exercițiu care te va ajuta să te eliberezi de toate gândurile acumulate peste zi. Imaginează-ți un perete alb în fața ta. Puritatea culorii te poate ajuta să te debarasezi de tot ce ai pe suflet. Transpune în spatele acelui perete toate energiile negative și mergi mai departe.

Află cum te poți relaxa cu ajutorul exercițiilor AICI