METODE prin care să consumi mai puţin combustibil şi să economiseşti bani

Mersul cu mașina poate fi cel mai confortabil mijloc de transport, însă există o problemă cu care se confruntă orice șofer, şi anume consumul. Mai mult, prețul combustibilului este în continuă creștere. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să economisești bani.

02 oct. 2017, 18:53
METODE prin care să consumi mai puţin combustibil şi să economiseşti bani

1. Nu călca prea tare pedala de accelerație. Trebuie să accelerezi susţinut. De asemenea e bine să ştii că, dacă accelerezi de la 0 până la 60 km/h, vei consuma semnificativ mai mult decât dacă accelerezi doar până la 50 km/h.

2. Turează motorul corect. Cel mai indicat mod de a folosi un motor atunci când dorim să avem rapoarte foarte bune consum/cost şi reparaţii/performanţe este să îl utilizăm schimbând treptele de viteză destul de repede în sus, fără a ţine motorul subturat, dar şi fără a-l tura excesiv.

Citeşte şi Tarifele la taxi cresc de la 1 octombrie. Cât vor scoate bucureştenii din buzunar

3. Ai grijă la trafic. Acceleraţiile dese urmate de frânări determină creşterea consumului, nu doar pentru că motorul consumă mai mult carburant când accelerezi, dar mai ales pentru că, energia se pierde prin frânarea ce are loc uneori la doar câteva secunde distanţă. Dacă vom reuşi să vedem dinainte ce se va întâmpla într-o anumită situaţie, de exemplu fiind atenţi la culoarea şi sincronizarea semafoarelor, nu vom mai accelera şi frâna atât de des şi vom păstra viteza de deplasare relativ constantă, deci motorul nu va fi nevoit să ardă carburant pentru a o transforma în forţă de acceleraţie, potrivit secretele.com.

4. Nu mai folosi atât de des aerul condiționat. Atâta timp cât nu e nevoie de el, e mai bine să foloseşti doar ventilaţia maşinii, pe cât posibil.

5. Golește mașina de lucruri inutile. În mod ciudat, oamenii cară în mașină tot felul de lucruri inutile, care nu fac decât să îngreuneze mașina. Curăță portbagajul, dacă mergi prin oraş nu-ţi umple complet rezervorul, ci lasă-l undeva la jumătate. Fiecare 35 de kg suplimentari îţi vor creşte consumul maşinii cu circa 1-1.5%.

Citeşte şi O nouă escrocherie în România. Cum sunt furaţi şoferii când îşi alimentează maşinile VIDEO