Metode simple de a scăpa de gândacii din locuinţă fără substanţe chimice

Gandacii, paianjenii, plosnitele si alte insecte sunt o problema serioasa: raspandesc tot felul de boli si se inmultesc foarte repede, iar infestatiile de proportii sunt greu de exterminat.

22 mai 2016, 14:26
Metode simple de a scăpa de gândacii din locuinţă fără substanţe chimice

Pe piata exista tot felul de spray-uri si substante insecticide mai mult sau mai putin eficiente, dar cea mai mare problema a acestor solutii consta in gradul lor crescut de toxicitate.

Iata insa 8 alternative naturale si sigure de a face fata infestatiilor cu gandaci din locuinta: 

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu omoara majoritatea gandacilor daunatori prin deshidratare. Imprastie substanta prin locurile frecventate de gandaci, apoi aspira locurile respective dupa cateva zile. Repeta metoda pana la inlaturarea completa a insectelor.

Gel de siliciu

Gelul de siliciu este si el o substanta deshidratanta letala pentru gandaci. Aplica gelul pe marginile podelelor, prin colturi si pe langa pat.

Otet

Toarna otet intr-o sticla cu pulverizator si pulverizeaza-l peste tot prin locuinta ca sa scapi de paianjeni si de alte insecte.

Ulei de menta

La fel ca la metoda anterioara, pulverizeaza ulei de menta prin toate zonele infestate de paianjeni si gandaci. Nu numai ca extermina insectele, ci si lasa in urma un parfum placut.

Piper cayenne

Imprastie piper cayenne pe la colturi si pe marginile podelelor ca sa creezi o bariera pe care niciun gandac nu se va incumeta sa o treaca.

Aspirarea regulata a suprafetelor din casa

Iata un procedeu pe cat de simplu, pe atat de eficient. Aspira bine podelele, insistand bine pe la colturi si asupra crapaturilor si crevaselor. In cazul infestatiilor mai serioase, aspira bine inclusiv saltelele si dormezele.

Frunzele de menta

Frunzele de menta sunt un excelent repelent care impiedica patrunderea gandacilor in locuinta. Imprastie frunze de menta zdrobite pe la colturi si pe la marginilele podelelor ca sa tii gandacii la distanta. Ca sa te asiguri ca nu te trezesti cu insecte in pat langa tine pe timpul noptii, imprastie frunze de menta si in jurul patului si pe la marginile saltelei.

Lavanda, eucalipt, rozmarin

Plosnitele detesta mirosul uleiurilor de lavanda, eucalipt si rozmarin. Toarna cateva picaturi de ulei esential intr-o cana cu apa, apoi pulverizeaza solutia in jurul patului.

Sursa: secretele.com