Metrorex ar putea lansa în februarie licitaţia pentru trenurile noi care vor circula pe linia Drumul Taberei

Metrorex pregăteşte documentaţia pentru achiziţia trenurilor noi care vor circula pe linia din Drumul Taberei. Licitaţia ar putea fi lansată în februarie anul viitor, potrivit oficialilor companiei citaţi de reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, care au efectuat vineri prima lor vizită la metrou.

RomaniaTV.net
11 dec. 2017, 09:09
Metrorex ar putea lansa în februarie licitaţia pentru trenurile noi care vor circula pe linia Drumul Taberei

Licitaţia pentru trenuri este în pregătire şi ar putea fi lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice în februarie”, spun reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură care au vizitat vineri şantierul Magistralei 5, tronsonul Eroilor – Râul Doamnei, potrivit economica.net. 

Potrivit cerinţelor de la licitaţia ce urmează să fie lansată, noile trenuri vor avea aer condiţionat.

Până vor fi aduse însă trenurile noi, pe magistrala de metrou din Drumul Taberei vor fi folosite trenuri Bombardier de pe alte magistrale.

Metrorex a demarat în iunie 2014 o licitaţie pentru achiziţie a până la 51 de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, contract estimat la 1,5 miliarde de lei. Procedura a fost suspendată însă ca urmare a unei anchete DNA, înainte de fi semnat contractul cu firma spaniolă CAF, desemnată câştigătoare.

În dosarul privind achiziţia de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Valeriu Picu, angajat al Metrorex SA, membru al comisiei de licitaţie. El a fost acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În dosar a fost deferit justiţiei şi Ovidiu Băncescu, în calitate de reprezentant al Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao, firmă participantă la licitaţie, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Anul acesta, licitaţia pentru achiziţia trenurilor a fost anulată, iar cei doi inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare.