Metrorex, prima reacţie după ce o tânără de 25 de ani a fost ucisă pe peron

O tânără de 25 de ani a fost împinsă în faţa metrolui, la staţia Dristor de către o altă femeie. Victima a murit pe loc, iar atacatoarea a plecat de la faţa locului ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Câteva ore mai târziu, principala suspectă a fost prinsă în zona Unirii din centrul Captialei. Din primele date, ea a mai încercat să împingă o altă femeie, cu câteva ore mai devreme.

13 dec. 2017, 14:38

Alina Ciucu, în vârstă de 25 de ani, a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor, după ce a căzut în faţa unei garnituri de metrou, iniţial suspectându-se că a fost vorba despre o sinucidere. Poliţia Capitalei a anunţat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie şi a făcut publice imagini cu ea. Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic.

Conform Poliţiei, cea care a fost prima ţinta agresiunii a făcut reclamaţie în jurul orei 20:00. Agresoarea, în vârstă de 36 de ani, a fost prinsă de poliţişti ai Brigăzii de Poliţie Transport Public Bucureşti în noaptea de marţi spre miercuri şi ulterior reţinută.

Metrorex a transmis, miercuri, un comunicat de presă prin care precizează că oferă toate datele necesare organelor de cercetare și autorităților implicate în anchetă.

„Evenimentul a avut loc în jurul orei 20:00 în stația de metrou Dristor 1, la linia de metrou spre Republica. În urma avizării către Dispeceratul Metrorex a faptului că o persoana a căzut în calea de rulare și a fost lovită de tren, personalul Metrorex a desfășurat activitățile specifice ce se aplică în astfel de cazuri, în conformitate cu procedurile în vigoare, din care amintim:

– Deconectarea tensiunii de alimentare pentru a putea interveni și a scoate persoana din calea de rulare

– Avizarea prin serviciul național unic pentru apeluri de urgență 112 și solicitarea de sprijin medical

– Deplasarea de urgență a personalului de salvatori al Metrorex în vederea intervenirii și acordării de sprijin personalului ISU specializat

– Reorganizarea circulației, astfel încît să se izoleze zona și să se asigure transportul călătorilor, în acest caz, prin transbordare în stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu.

Având în vedere faptul că, în acest moment, se află în desfășurare o anchetă efectuată de către organele abilitate, Metrorex colaborează și oferă toate datele necesare organelor de cercetare și autorităților implicate în anchetă. Acestea sunt cele care realizează și comunicarea oficială în speță.

Sistemul de supraveghere existent în stațiile de metrou este utilizat atât de Metrorex pentru a asigura monitorizarea circulației de metrou cât și de către alte instituții pentru supravegherea spațiilor de la metrou cu scopul de a asigura siguranța și securitatea cetățenilor”, se arată într-un comunicat remis de Metrorex.

Femeia acuzată că a ucis o tânără la staţia de metrou Dristor a fost reţinută pentru 24 de ore. Ea va fi dusă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Apoi, va fi expertizată psihiatric să se decidă dacă avea discernământ în momentul comiterii gestului şocant. Vă reamintesc că femeia a împins o tânără în faţa metroului în staţia Dristor. Înaitne de asta, a mai împins o tânără în staţia Costin Georgian din cartierul Pantelimon. Ea a fost prins în centrul Capitalei, în zona Unirii.