METROU DRUMUL TABEREI. Academia Militară, ultima staţie terminată pe magistrala 5. STADIUL lucrărilor în fiecare staţie

METROU DRUMUL TABEREI. Academia Militară este ultima staţie care va fi finalizată pe traseul magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor, noua linie de metrou urmând să fie pusă în funcţiune în integralitate, la jumătatea anului 2017, potrivit ultimelor estimări ale oficialilor din Ministerul Transporturilor. Pe la Academie urmează să fie scoase din subteran toate instalaţiile folosite la realizarea celor zece staţii de metrou de pe magistrala 5. RomaniaTV.net vă prezintă, în materialul de mai jos, stadiul actual al lucrărilor la metroul din Drumul Taberei şi cum vor arăta staţiile atunci când vor fi date în exploatare.  

04 iul. 2016, 09:38

METROU DRUMUL TABEREI. Bucureştenii vor putea circula cu metroul din Drumul Taberei spre Eroilor în a doua parte a anului viitor, potrivit ultimelor estimări avansate de ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în prezent staţiile fiind executate în proporţie de 90%, iar tunelurile şi galeriile 95%.

În prima etapă urmează să fie eliberat amplasamentul staţiilor Orizont, Favorit şi Drumul Taberei 34. În cea de-a doua etapă va fi eliberat amplasamentul staţiilor Romancierilor, Brâncuşi, Valea Ialomiţei precum şi cel aferent depoului Valea Ialomiţei. În cea de-a treia etapă sunt programate a se finaliza staţiile Parc Drumul Taberei, Râul Doamnei, Eroilor 2 şi Academia Militară.

METROU DRUMUL TABEREI. Stadiul lucrărilor la toate stațiile de pe traseul magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor:

1. Eroilor 2

Execuția structurii este realizată în proporție de 68%. În acest moment se lucrează la legătura dintre M5 și M1 și se efectuează excavații pentru stația de pompare. De asemenea se lucrează la soluţii pentru diminuarea perioadei aferente devierii traficului auto.

Staţia de metrou Eroilor 2 va avea nouă accese şi va fi prima staţie de metrou iluminată natural.

Din cauza carosabilului surpat în urma lucrărilor efectuate la metrou anul trecut, în zonă au fost instituite mai multe restricţii de circulaţie, acestea fiind încă menţinute pe o porţiune din Bd. Eroilor. De asemenea, mai multe imobile din zonă au avut de suferit, proprietarii lor fiind evacuaţi pentru o perioadă de timp din case. 

2. Academia Militară

Execuția structurii este realizată în proporție de 85%. Aceasta este ultima staţie care va fi definitivată deoarece la finalul proiectului va servi la evacuarea tuturor instalaţiilor tehnologice utilizate la execuţia tunelurilor (benzi transportoare pentru materialul rezultat din excavaţia acestora pe întreaga secţiune aflată în execuţie) precum şi pentru introducerea materialelor pentru finalizarea tunelurilor (bolţari prefabricaţi pentru zona finală a a secţiunii, respectiv Eroilor 2 – Puţ de scoatere TBM situat în parcul Operei şi legătura Eroilor 2 – Magistrala 1).

METROU DRUMUL TABEREI. 

3. Orizont

Execuția structurii este realizată în proporție de 98%. Staţia de metrou Orizont este, alături de depoul Valea Ialomiţei, printre staţiile cu cel mai mare grad de realizare în prezent. Staţia Orizont va avea trei accese.

CITEŞTE ŞI Metrorex cumpără 13 trenuri noi de metrou pentru Magistrala Drumul Taberei, după ce o licitație anterioară pentru achiziția a 51 de garnituri a fost suspendată, în urma unei anchete DNA.

4. Favorit

Execuția structurii este realizată în proporție de 97%. Staţia de metrou Favorit va beneficia de şase accese.

Noile staţii de pe traseul magistralei 5 de metrou vor fi destul de apropiate una de alta, la o distanţă de aproximativ 700 de metri. 

5. Drumul Taberei 34

Execuția structurii este realizată în proporție de 94%, fiind printre staţiile de metrou cu un grad mare de executare. 

METROU DRUMUL TABEREI.

6. Parc Drumul Taberei

Execuția structurii este realizată în proporție de 62%, fiind printre staţiile cu cel mai mic grad de executare, în prezent. Staţia va număra, la final, şapte intrări-ieşiri. 

Vezi aici DE CE întârzie lucrările la magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei – DECIZIA Min. Transporturilor

7. Romancierilor

Execuția structurii este realizată în proporție de 95%. 

8. Constantin Brâncuși

Execuția structurii este realizată în proporție de 94%, staţia urmând să numere la final patru accese. 

METROU DRUMUL TABEREI.

9. Râul Doamnei

Execuția structurii este realizată în proporție de 51%. În prezent, se lucrează la devieri ale rețelei de canalizare, însă este nevoie de avizul Primăriei Sectorului 6.

10. Stația și Depoul Valea Ialomiței

Execuția structurii este realizată în proporție de 98%, iar finisajele în proporție de 24%, fiind staţia cu cel mai mare grad de execuţie. 

METROU DRUMUL TABEREI. Termenul de finalizare a lucrărilor la magistrala 5 de metrou luat „la mişto”

În acest moment, la toate stațiile de pe magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor se execută finisaje.

Lucrările la magistrala 5 de metrou au început în vara anului 2011, iar termenul iniţial de finalizare era 2014. După cinci ani, şantierul este încă în plină desfăşurare, în cartierul Drumul Taberei fiind instituite restricţii de circulaţie din cauza lucrărilor, fapt ce nemulţumeşte locuitorii din zonă. Întârzierile succesive ale inaugurării noii linii de metrou au dat naştere mai multor ironii, călătorii exprimându-şi neîncrederea inclusiv pe panourile de gard care înconjoară şantierul. 

METROU DRUMUL TABEREI. Câţi bani a costat, până acum, magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor

Până în prezent, valoarea totală a contractelor atribuite pentru construcţia magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor se ridică la circa 2,6 miliarde de lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 585 milioane euro. 

Magistrala 5 de metrou, secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiței este compusă din 10 stații de metrou și un depou. Noua linie de metrou va dezvolta pe traseul proiectat o viteză maximă de 80km/h și o viteză comercială de 36km/h prin intermediul materialului rulant de tipul trenuri de metrou greu pentru exploatare urbană subterană (compatibile cu trenurile aflate în circulație pe rețeaua existentă de metrou) – 1.250 călători/tren pentru o circulație la o capacitate de transport de 50.000 călători/h/sens și o frecvență de 90 sec.