Mexic: EXPLOZIE la uzina petrolieră PEMEX. 24 de morţi şi 13 răniţi, aflaţi în stare critică

Cel puţin 24 de persoane au murit după o explozie devastatoare la uzina petrolieră Pemex, din Mexic şi 136 sunt rănite, unele dintre ele aflându-se în stare critică, la spital, informează Reuters.

RomaniaTV.net
22 apr. 2016, 12:35
Mexic: EXPLOZIE la uzina petrolieră PEMEX. 24 de morţi şi 13 răniţi, aflaţi în stare critică

Explozia produsă la una dintre cele mai mari uzine petrochimice mexicane, Pemex, a făcut până acum cel puţin 24 de morţi  şi 136 de răniţi, între care 13 se află deja în stare critică, iar 19 rămân încă în spital.  informează Reuters, vineri, citând responsabili ai uzinei. Toţi cei care au murit sau au fost răniţi se aflau într-o parte a clădirii în care a izbucnit incendiul.

Explozia produsă la uzina din Veracruz a grupului petrochimic a provocat un incendiu uriaş şi a degajat nori groşi de fum toxic. 

Responsabilii uzinei au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu au reuşit să afle cauza producerii accestui accident. „Ştim că s-a produs o scurgere, dar nu ştim din ce cauză, însă toate indiciile de până acum conduc la concluzia că a fost un accident”, a declarat unul dintre directorii companiei, Gonzalez Anaya.

După o zi de la producerea accidentului, în aer era încă miros de amoniac, iar turbinele fabricii scoteau încă fum cenuşiu şi înecăcios.

Accesul în fabrica afectată de acest accident a fost interzis. Rudele victimelor accidentului sunt înfuriate pentru că niciun responsabil al fabricii nu le-a dat informaţii despre ceea ce s-a întâmplat la fabrică şi despre cum au murit rudele şi apropiaţii lor. „Suntem disperaţi, pentru că nimeni nu vine să ne vadă măcar la faţă”, a spus o femeie de 49 de ani, al cărei frate de 21 de ani a fost dat dispărut şi nu răspunde nici pe telefonul mobil.