MFP: Tinerii de 26 de ani au acces la programe de pregătire profesională duală prin unităţile de învăţământ de stat în 2017-2018

Persoanele de maximum 26 de ani, absolvente ale învățământului obligatoriu, dar care au întrerupt între timp studiile, vor avea acces la programe de pregătire profesională de tip dual prin unitățile de învățământ de stat, în mod gratuit, în anul școlar 2017/2018, a declarat Ionuț Mișa, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), într-o conferință de specialitate.

22 mart. 2017, 10:01
MFP: Tinerii de 26 de ani au acces la programe de pregătire profesională duală prin unităţile de învăţământ de stat în 2017-2018

„Deja s-a înțeles că doar printr-un parteneriat între sistemul de învățământ și agenții economici se poate depăși acest deziderat existent astăzi: calitatea forței de muncă și pregătirea forței de muncă pentru viitor. În virtutea acestor modificări, vreau să vă anunț că în anul școlar 2017-2018 vor avea acces la programe de pregătire profesională de tip dual prin unitățile de învățământ de stat, în mod gratuit, și persoanele de maxim 26 de ani absolvente ale învățământului obligatoriu, dar care au întrerupt între timp studiile”, a spus Mișa.

El a reamintit că în momentul de față există normele la Codul fiscal care sunt deja publicate și sunt spre consultare.

„Ele includ mai multe prevederi legislative și mai multe modificări la Codul fiscal. În acesta se regăsesc mențiuni legislative care pot produce beneficii în rândul agenților economici care doresc să instruiască și să pregătească absolvenți, dar și tineri până în 26 de ani care au părăsit la un moment dat băncile școlii dar care vor totuși să învețe o meserie. Există și Ordonanța de urgență 81 din 2016 care redefinește statutul învățământului profesional dual ca formă de organizare a învățământului profesional și tehnic”, a mai arătat oficialul MFP, citat de Agerpres.