Mic dejun cu ouă ochiuri şi cartofi

Această mâncare cu ouă ochiuri şi cartofi este perfectă pentru un mic dejun în familie. Savuros şi în tihnă! Evident că unora nu le plac mâncărurile iuţi! Nu-i nimic! Poţi elimina praful de chilli din reţeta noastră şi vei obţine un mic dejun cu ouă ochiuri şi cartofi pe gustul tău!

RomaniaTV.net
13 nov. 2017, 12:16
Mic dejun cu ouă ochiuri şi cartofi

Mic dejun cu ouă ochiuri şi cartofi – Ingrediente (4 porţii)

2 linguri ulei de măsline
½ ceapă, tocată mai mare
3 căţie usturoi, pisaţi
3 linguriţe pudră de chili (opţional)
sare
½ cană supă de pui ori de legume
1 cutie roşii tocate ori întregi în suc
5-6 ouă
1 cană cartofi tăiaţi bucăţi
2 căni spanac tocat
120 g brânză capră.

Citeşte şi REŢETA ZILEI: Pulpe de pui cu cartofi în sos cremos de usturoi

Mic dejun cu ouă ochiuri şi cartofi – Mod de preparare

Pentru sos, încingi o lingură de ulei îmtr-o tigaie la flacără medie. Adaugi ceapa şi sotezi până se mai înmoaie. Adaugi usturoiul, sare, 2 linguriţe de chili, supa de pui ori de legume şi roşiile. Fierbi 10-15 minute. Transferă într-un blender şi faci piure.

Pentru cartofi, în aceeaşi tigaie în care a fost sosul, încingi restul de ulei la flacără medie. Adaugi cartofii şi restul de chili. Sotezi cartofii pentru câteva minute până când se rumenesc. Adaugi sosul înapoi în tigaie şi mai laşi 10 minute pentru a se pătrunde cartofii.

Adaugi spanacul. Foloseşte-te de o lingură pentru a face găuri pentru ouă deasupra sosului. Spargi ouăle directe în sosul cald şi acoperi. La flacără mică şi cu tigaia acoperită laşi ouăle să se facă timp de 10 minute.

Dai la o parte de pe foc şi laşi acoperită tigaia încă 5 minute. Ar trebui să obţii gălbenuşuri moi. E foarte important să nu dai capacul la o parte, pentru a se elibera căldura, şi astfel să nu mai obţii gălbenuşuri moi. Presari pe deasupra brânză de capră.

Vezi cum se face ciocana de ciuperci cu linte pe clickpoftabuna.ro.