Michael Brown, tânărul ucis de un ofiţer de poliţie, a fost împuşcat de şase ori, potrivit autopsiei

Un raport preliminar al autopsiei în cazul tânărului de culoare Michael Brown, ucis de un ofiţer de poliţie în oraşul Ferguson, relevă faptul că acesta a fost împuşcat de cel puţin şase ori, potrivit cotidianului The New York Times, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

18 aug. 2014, 10:03
Michael Brown, tânărul ucis de un ofiţer de poliţie, a fost împuşcat de şase ori, potrivit autopsiei

Potrivit doctorului Michael M. Baden, fost medic legist la New York, care a fost angajat să efectueze autopsia de către familia Brown, Michael Brown, în vârstă de 18 ani, a fost împuşcat de două ori în cap şi gloanţele care l-au nimerit par să nu fi fost trase de la o distanţă foarte scurtă.

Patru gloanţe l-au lovit pe Brown în braţul drept şi unul a intrat în craniu, menţionează publicaţia americană, care a citat constatările făcute de Baden.

Gloanţele, care au lăsat cinci răni, nu par să fi fost trase de aproape, relatează The New York Times, deoarece nu a fost descoperit praf de puşcă pe corpul victimei. Această concluzie s-ar putea schimba, totuşi, dacă vor fi descoperite urme de praf de puşcă pe hainele lui Brown.

Autopsia a survenit după cea efectuată de oficiali din Missouri. Procurorul general Eric Holder a spus că o autopsie va fi efectuată de Ministerul Justiţiei. Michael Brown a fost împuşcat de ofiţerul de poliţie Darren Wilson.

Versiunile despre circumstanţele uciderii tânărului diferă. Potrivit unui martor, Michael Brown mergea pe stradă, iar agentul de poliţie s-ar fi luat de el şi ar fi tras asupra adolescentului în timp ce acesta avea mâinile ridicate în aer. Conform poliţiei însă, Michael Brown a fost ucis după ce a agresat un poliţist şi a încercat să îl dezarmeze.