MICHAEL SCHUMACHER în stare critică. Anunţ de ultimă oră al familiei

Michael Schumacher se află în comă de 24 de zile. Familia a transmis un mesaj emoţionant. 

23 ian. 2014, 08:12
MICHAEL SCHUMACHER în stare critică. Anunţ de ultimă oră al familiei

Michael Schumacher este tot în comă indusă. ”Ştim cu toţii că Michael este un luptător şi nu se va da bătut. Suntem profund impresionaţi de mesajele pentru Michael Schumacher, acestea ne dau putere. Vă mulţumim!”, se arată în comunicatul familiei pilotului. Familia lui Michael Schumacher a dat un comunicat, la 24 de zile de când fostul pilot de Formula 1 se află în comă indusă, după accidentul de schi din 29 decembrie anul trecut.

Pilotul Michael Schumacher, care se află în comă indusă de mai multe săptămâni după accidentul de schi suferit la sfârşitul anului trecut, „nu va mai fi acelaşi pe care îl ştim, în cazul în care se va trezi”, a declarat, joi, un specialist în afecţiuni ale creierului de la University College London, informează publicaţia germană Focus.


„Dacă Michael Schumacher se trezeşte, nu va mai fi acelaşi Michael Schumacher. Recuperarea poate fi una de succes numai dacă pacientul să adaptează la noua sa viaţă. Pacienţii trebuie să fie capabili să facă faţă limitărilor impuse de faptul că viaţa lor s-a schimbat”, a declarat Richard Greenwood pentru ziarul londonez The Times, potrivit revistei Focus, care a publicat opiniile mai multor experţi neurochirurgi legate de starea în care se află fostul pilot de Formula 1.

Michael Schumacher se află în comă indusă de pe data de 29 decembrie 2013, când a avut loc accidentul de schi într-o staţiune din Franţa.

Referitor la momentul în care Schumacher ar putea fi scos din comă, Peter Vajkoczy, şeful departamentului de neurochirurgie de la spitalul „Charite” din Berlin, spune: „Pacienţii pot fi ţinuţi în această stare 3-4 săptămâni. Durata comei artificiale nu indică prognoze şi nu poate oferi indicii privind desfăşurarea ulterioară a stării de sănătate. Cu toate astea, este un indiciu că Michael Schumacher a suferit o traumă puternică, iar presiunea intracraniană este încă foarte ridicată. Până când presiunea nu este sub control, doctorii vor decide să-l menţină în comă”.