MICHAEL SCHUMACHER, şanse MINIME de recuperare. Anunţul făcut de medici

Fostul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, în vârstă de 45 ani, aflat în comă după ce a suferit un accident la schi, are puţine şanse de a-şi reveni complet, afirmă un medic neorochirurg de la Oxford, citat de ziarul "The Telegraph".

07 mart. 2014, 07:24
MICHAEL SCHUMACHER, şanse MINIME de recuperare. Anunţul făcut de medici

Michael Schumacher a avut câteva reacţii când a fost vizitat la spital, dar stare sa generală rămâne una critică. Neurologii care l-au operat pe Michael Schumacher au afirmat că au făcut tot posibilul pentru a elimina cheagurile de sânge de la nivelul cranian, însă unele dintre ele au rămas din cauza adâncimii lor. După ce medicii i-au stabilizat starea de sănătate a lui Michael Schumacher, aflat în comă de mai bine de 3 luni, germanului i-au fost reduse progresiv sedativele pentru a fi trezit. Agentul său, Sabine Kehm, a declarat recent că sportivul german se află încă în faza de trezire, care durează deja destul de mult, iar după cum arată lucrurile ar putea dura de asemenea o altă perioadă însemnată de timp. „Acest lucru nu este de bun augur”, a explicat doctorul Tipu Aziz, profesor de neurochirurgie de la Universitatea din Oxford, care nu face parte din echipa de medici care îl îngrijeşte pe fostul campion mondial de Formula 1.

Citeşte şi MICHAEL SCHUMACHER, detalii TULBURĂTOARE despre accident. A zburat 10 metri prin aer

„Faptul că el nu s-a trezit din comă până în acest moment arată că accidentarea sa a fost una extrem de gravă, iar o recuperare completă în cazul lui este din păcăte puţin probabilă”, a spus neurochirurgul Tipu Aziz pentru sursa citată. De asemenea, neurochirurgul mai afirmă că în mod obişnuit medicii încearcă la fiecare 2-3 zile să trezească un pacient care se află în comă. Totodată, el consideră că în acest moment doctorii care au grijă de Michael Schumacher încearcă des să îi scaneze creierul pentru a depista semne de activitate cerebrală. „Dacă nu ai semnale pozitive din partea pacientului, lucrurile pot deveni într-adevăr îngrijorătoare. Cu siguranţă medicii francezi încearcă să depisteze activitatea creierului prin scanări, însă acest lucru ar putea fi dificil de observat dacă încă i se administrează sedative”, a menţionat neurochirurgul Tipu Aziz. Circa 90 la sută din recuperările din comă se fac în termen de nouă până la 12 luni, aşadar încă suntem la început în cazul lui Michael Schumacher, este de părere un alt medic neurochirurg, Anthony Strong, din cadrul Kings College, Londra.

„Scanările RMN pot arăta orice deteriorare de nivel secundar în structura creierului”, a afirmat un alt medic citat de „The Telegraph”, Colin Shieff, neurochirurg la Spitalul Naţional de Neurologie şi Neurochirurgie din Londra, adăugând că Michael Schumacher s-ar putea confrunta cu dizabilităţi semnificative din cauza periodei lungi de timp în care se află în comă. Michael Schumacher este septuplu campion mondial la Formula 1, având în palmares 91 de Mari Premii câştigate în 307 curse. S-a retras din Formula 1 în anul 2012. 

Citeşte şi Veşti proaste pentru Michael Schumacher: „Are doar 50% şanse să NU rămână o LEGUMĂ”

Doctorul Anthony Strong, de la King’s College, din Londra, spune ca pacientii au sanse de recuperare tot mai mici cu cat perioada de coma se prelungeste.

„In jur de 90% din recuperare se face in primele 9-12 luni, asa ca este inca devreme sa ne pronuntam. Dar cu cat perioada in care un pacient se afla in coma este mai mare, cu atat sansele lui de recuperare sunt mai mici”, a spus medicul pentru presa britanica.

Pe de alta parte, doctorul Colin Shieff, neurochirurg la Spitalul National pentru Neurologie si Neurochirurgie din Londra este de parere ca medicii care il trateaza pe Schumacher in Franta stiu acum mai multe despre afectiunea germanului, intrucat ii fac teste amanuntite de cateva ori pe saptamana, scrie ziare.com.

Shieff sustine ca parti ale creierului lui Schumacher care nu au fost afectate de lovitura suferita pe partia de schi ar putea fi afectate acum, dupa doua luni de coma.

De asemenea, el crede ca si daca germanul se va trezi din coma va avea dizabilitati semnificative din cauza perioadei lungi pe care a petrecut-o in aceasta stare.

Michael Schumacher trece prin momente grele. Intr-un mesaj publicat pe blogul personal, Gary Hartstein afirma ca vestile pe care le are de la spitalul din Grenoble nu sunt imbucuratoare.

„Pot sa trag concluzii in urma celor anuntate de la spital. Din pacate, am vesti proaste. S-a oprit trezirea? Efectul anestezicelor s-a dus in urma cu cateva saptamani. Daca Schumacher nu poate sa respire singur, acesta ar fi un semn al unel malformatii la creier. S-a spus ca Schumacher nu raspunde la stimulii externi. Daca acest lucru adevarat, atunci vestile sunt foarte proaste. Ar insemna ca o parte a creierului este grav afectata”, a spus Hartstein, potrivit ziare.com.

„In ciuda a acestor afectiuni, inca mai ramane speranta pentru o recuperare partiala. In concluzie, nu e bine, nu e bine deloc!”, a mai spus Hartstein. 

Michael Schumacher a suferit, pe 29 decembrie, un accident pe o partie de schi din Franta, dupa ce s-a lovit cu capul de o piatra. Fostul sportiv german a fost transportat de urgenta la spital, unde a suferit trei operatii.Conform celui mai recent buletin medical oficial, situatia este in continuare critica, dar stabila.Doctorii au inceput sa-l trezeasca din coma indusa in data de 30 ianuarie.

 

MICHAEL SCHUMACHER rămâne în comă. Saptamanalul Focus publica, in editia tiparita, un reportaj despre starea in care se afla Michael Schumacher, iar informatiile obtinute de jurnalistii nemti nu sunt deloc pozitive. Dupa ce au discutat cu apropiatii spitalului din Grenoble, jurnalistii lanseaza o varianta cutremuratoare.

„Din cate se pare, Schumacher nu se afla momentan in pericol de moarte, dar nu se stie daca Michael Schumacher va supravietui si cum o va face. Medicii au semne mari de intrebare”, a scris saptamanalul Focus, in editia tiparita.

Jurnaliştii din Germania vin cu un anunt inspaimantator despre starea lui Michael Schumacher. Saptamanalul Focus sustine ca medicii de la spitalul din Grenoble au suspendat procedurile de scoatere din starea de coma artificiala in care se afla septuplul campion mondial al Formulei 1.

Potrivit sursei citate de ziare.com, au aparut complicatii care ar necesita mentinerea fostului pilot neamt in coma. Familia lui Schumacher si echipa de medici de la Grenoble nu au reactionat la aceasta veste.

MICHAEL SCHUMACHER abia mişcase buzele

In ultima informare despre starea lui „Schumi”, reprezentanta acestuia anunta ca procesul de trezire din coma continua si isi exprima increderea in doctorii francezi.Michael Schumacher a suferit un grav accident la schi, in data de 29 decembrie 2013. Germanul a cazut pe partie si s-a lovit cu capul de o stanca.

În condiţiile în care informaţiile despre starea de sănătate a lui MICHAEL SCHUMACHER sunt rare, Felipe Massa a povestit în premieră vizita sa la căpătâiul pilotului german, ce a avut loc pe 11 februarie. Septuplul campion mondial de Formula 1 a suferit un grav accident de schi pe 29 decembrie, în staţiunea Meribel din Alpii francezi.

Citeşte şi MICHAEL SCHUMACHER, scos din comă: Răsturnare de situaţie în cazul anchetei

Massa, acum la echipa Williams, a împărtăşit impresiile sale din timpul vizitei. „Încerc mereu să fiu optimist. L-am văzut, i-am vorbit, i-am spus totul despre ce am făcut la Jerez (la testele oficiale – n. red.), despre noua mea echipă„, a povestit brazilianul Felipe Massa, fost coleg cu Michael Schumacher, la Ferrari.

E un om foarte puternic, un om foarte mare şi chiar sper că se va putea trezi şi se va bucura din nou de viaţă. (…) Arată normal şi a mişcat de câteva ori din buze„, a adăugat el.

Citeşte şi MICHAEL SCHUMACHER, 53 de zile de agonie. Campionul se zbate între VIAŢĂ şi MOARTE


MICHAEL SCHUMACHER a fost plasat în starea de trezire progresivă din comă din data de 29 ianuarie, la exact o lună de la accidentul de schi de la Meribel, însă nu s-au înregistrat schimbări majore în evoluţia stării sale de sănătate. Potrivit experţilor, această stare vegetativă a fostului campion mondial de Formula 1 mai poate dura săptămâni sau poate chiar luni de zile.

Citeşte şi MICHAEL SCHUMACHER, batjocorit de o revistă germană: PRIVIŢI-L cum arată după accident FOTO

Între timp, ancheta privitoare la circumstanţele producerii accidentului a relevat că după ce s-a lovit cu schiurile de o piatră Michael Schumacher a fost proiectat 10 metri prin aer, lovindu-se apoi cu capul de o stâncă.

Pe fondul informaţiilor laconice şi extrem de rare oferite de sursele medicale de la Grenoble au apărut şi unele zvonuri alarmiste, unul dintre acestea fiind acela că Michael Schumacher a murit, fapt ce i-a obligat pe doctorii care îl îngrijesc să reacţioneze, aceştia dezminţind informaţia.

Cert este că Michael Schumacher nu răspunde încă la stimuli şi, mai mult, din cauza stării în care se află a căpătat o nouă afecţiune, el îmbolnăvindu-se de pneumonie.

Potrivit Daily Mirror, Michael Schumacher poate rămâne în stare vegetativă pentru tot restul vieţii, aceasta fiind opinia unui reputat neurolog, Jean-Marc Orgogozo, profesor la Universitatea din Bordeaux.

Camera de spital în care stă Michael Schumacher este păzită în permanenţă de doi ofiţeri de poliţie, astfel că veştile dinspre campion parvin cu destulă greutate, însă chiar şi aşa, la începutul anului, un reporter a încercat să intre în încăpere, deghzat în preot.

În plan penal, ancheta referitoare la accident a fost finalizată, cazul fiind închis din acest punct de vedere, fără a se atribui vreo vină vreuneia dintre părţi.

Citeşte şi Ancheta în cazul accidentului lui Michael Schumacher a fost oprită. Vezi CONCLUZIILE anchetatorilor

Sotia lui Michael Schumacher incearca sa apeleze la divinitate si a adus diverse obiecte menite a-l ajuta pe fostul campion, informeaza presa franceza.

Astfel, in camera de spital in care se afla Michael Schumacher, Corinna a pus langa bat un medalion, o cruce de argint, o bratara tibetana si o perie de par.

Corinna Schumacher spera ca aceste obiecte pe care sotul sau le considera adevarate talismane sa-l ajute sa-si revina, scrie ziare.com.

Celebrul cotidian american New York Times a facut o vizita la Spitalul din Grenoble, acolo unde Schumi se afla in coma de pe 29 decembrie 2013, si prezinta ultimele noutati.

„In afara spitalului de 9 etaje nu se mai afla niciun jurnalist, doar un banner de incurajare, care iti indica prezenta lui Schumacher ca pacient acolo”, noteaza sursa citata.

„Schumi e in continuare in coma si in stare critica. O recuperare completa pare improbabila in acest moment”, continua jurnalistii americani.

La 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a cazut in timp ce schia in statiunea franceza Meribel si s-a lovit cu capul de o piatra. A fost transportat de urgenta la Spitalul din Grenoble, acolo unde doctorii au decis sa-l bage in coma indusa, pentru a-i proteja creierul, grav afectat in urma loviturii.

Dupa mai bine de o luna, doctorii au hotarat sa inceapa procedura de scoatere din coma a lui Schumacher, numai ca inca n-au reusit, din cauza unor complicatii, conform informatiilor furnizate de presa din Germania.

Michael Schumacher trece prin momente grele. Intr-un mesaj publicat pe blogul personal, Gary Hartstein afirma ca vestile pe care le are de la spitalul din Grenoble nu sunt imbucuratoare.

„Pot sa trag concluzii in urma celor anuntate de la spital. Din pacate, am vesti proaste. S-a oprit trezirea? Efectul anestezicelor s-a dus in urma cu cateva saptamani. Daca Schumacher nu poate sa respire singur, acesta ar fi un semn al unel malformatii la creier. S-a spus ca Schumacher nu raspunde la stimulii externi. Daca acest lucru adevarat, atunci vestile sunt foarte proaste. Ar insemna ca o parte a creierului este grav afectata”, a spus Hartstein, potrivit ziare.com.

„In ciuda a acestor afectiuni, inca mai ramane speranta pentru o recuperare partiala. In concluzie, nu e bine, nu e bine deloc!”, a mai spus Hartstein. 

Michael Schumacher a suferit, pe 29 decembrie, un accident pe o partie de schi din Franta, dupa ce s-a lovit cu capul de o piatra. Fostul sportiv german a fost transportat de urgenta la spital, unde a suferit trei operatii.