Mick Schumacher, pe urmele tatălui în sporturile auto

Mick Schumacher (16 ani), fiul septuplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, se va lansa pe urmele ilustrului său tată, sâmbătă, pe circuitul de la Oschersleben (nordul Germaniei), cu ocazia deschiderii campionatului german de Formula 4.

24 apr. 2015, 11:24

După primele tururi în monopost, lucrurile serioase vor începe pentru campionul european și vicecampionul mondial en titre la karting, care va concura pentru echipa olandeză Team van Amersfoort.

„Mick comite puține greșeli. Talentul există, de asemenea pregătirea și inteligența. Totul arată bine”, consideră managerul general al echipei, Rob Niessing, avertizând însă că „doar numele nu îl va face să câștige puncte”, ci „va trebui să muncească din greu”.

Imaginile ULUITOARE pe care Michael Schumacher ar fi vrut să le vadă VIDEO

Mick Schumacher schia alături de tatăl său, pe 29 decembrie 2013 în Alpii francezi, în momentul în care fostul campion german s-a lovit violent la cap de o stâncă, înainte de a plonja într-o comă care a durat mai multe luni. Revenit în luna septembrie la locuința sa din Elveția, Michael Schumacher își continuă convalescența, fără să existe prea multe informații referitoare la starea sa de sănătate.

Formula 4, înființată în 2014, este un campionat de promovare care le permite tinerilor piloți să capete experiență pe bolizi mai ușori decât cei din categoria regină, Formula 1. Ediția 2015 din acest an cuprinde opt curse, ultima dintre ele urmând să se desfășoare la Hockenhem, pe 4 octombrie.