Microfoane în primărie: Un soţ gelos a pus pe jar SRI şi STS

Microfoanele descoperite sub birourile unora dintre angajaţii Compartimentului de Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Satu Mare, au fost amplasate de un soţ gelos. Acesta este verdictul oficial pronunţat de primarul Dorel Coica, după investigaţiile considerabile efectuate în rândul angajaţilor şi – deocamdată – fără implicarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, scrie Vocea Transilvaniei.

24 iul. 2014, 09:17
Microfoane în primărie: Un soţ gelos a pus pe jar SRI şi STS

„Este deja o poveste încheiată şi, deşi a fost vorba despre microfoane artizanale, i-am rugat pe toţi colegii să-şi verifice foarte bine birourile. Probabil, cândva, vom apela şi la STS să vedem dacă nu găsim şi alte urme de microfoane. Concluzia la care s-a ajuns, şi potrivit zvonurilor din Primărie, microfoanele au fost amplasate de un soţ gelos. Nu se ştie când au fost amplasate şi nici pentru cine. Acolo lucrează mai multe doamne tinere şi frumoase, intră foarte multă lume, deci este explicabil, iar noi luăm ca atare această variantă” – a declarat primarul Dorel Coica.

MICROFOANE ASCUNSE în Primăria Satu Mare. Se fac verificări în toate birourile instituţiei

Un scandal de proporții a izbucnit în Primăria Satu Mare la sfârşitul lunii iunie – începutul lunii iulie, după ce în mai multe birouri din instituție au fost găsite microfoane-spion. Scandalul a izbucnit după ce sub un birou de la Compartimentul de Relații cu Publicul a fost descoperit un microfon. Apoi au fost găsite microfoane în alte două birouri din Primărie.

La vremea respectivă, fostul viceprimar Kereskenyi Gabor spunea că incidentul este foarte grav și că impune o intervenție promptă și rapidă a organelor abilitate, iar primarul Dorel Coica anunța că va sesiza Parchetul și Poliția și că va cere STS să verifice toate birourile.

Nici una, nici alta nu s-au întâmplat, dar cu siguranţă că a crescut vigilenţa angajaţilor în privinţa relaţiilor cu colegii posibil suspectate de soţii geloşi.