Microsoft ar putea lansa o tabletă pliabilă

Gigantul american Microsoft, care s-a văzut nevoit să renunţe la pretenţiile sale de pe zona de mobile, ar putea reveni cu un nou tip de dispozitiv: o tabletă care se pliază.

RomaniaTV.net
27 oct. 2017, 06:04
Microsoft ar putea lansa o tabletă pliabilă

Tableta care prin pliere poate deveni un dispozitiv portabil de dimensiunea unui smartphone nu este o noutate, la nivel teoretic. Samsung, Apple şi chiar Microsoft au mai fost asociate în trecut acestei idei.

Acum, însă, surse apropiate companiei susţin că Microsoft chiar dezvoltă în prezent un astfel de dispozitiv, în speranţa de a fi prima pe piaţă care iese cu o tabletă, care prin pliere, să se transforme într-un (fel de) smartphone.

Sub numele de cod Andromeda pare să se ascundă o tabletă cu Windows 10, compatibilă cu arhitectura ARM, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, va rula un procesor Snapdragon de ultimă generaţie de la Qualcomm.

Conform surselor anonime, Andromeda va avea funcţii de telefon şi va include un stylus. Nu se cunosc deocamdată informaţii despre dotările tehnice, semn că dispozitivul celor de la Microsoft ar putea fi în faza incipientă de proiectare.

Se pare că Microsoft nu vrea să plaseze acest dispozitiv în concurenţă directă cu produsele care folosesc Android şi cele vândute de Apple. În schimb, Microsoft va crea o nişă nouă.

O tabletă pliabilă se potriveşte cu promisiunea pe care oficialii Microsoft au făcut-o legat de ambiţiile pe zona de mobile a companiei. Aceştia au spus că, dacă Microsoft va reveni, o va face cu un dispozitiv mobil cu totul diferit.

Pe de altă parte, dacă tehnologia actuală permite crearea unui dispozitiv mobil care să se plieze, cu siguranţă că celelalte mari companii de tehnologie, Google, Apple, Samsung şi restul, nu vor fi simpli spectatori.