Microsoft lansează un nou sistem de operare: Windows 10 S

Microsoft a anunţat marţi o nouă versiune a Windows, menită să concureze cu Chrome OS al celor de la Google.

RomaniaTV.net
02 mai 2017, 15:18
Microsoft lansează un nou sistem de operare: Windows 10 S

Deşi nu există la ora aceasta pe zona de mobile, Microsoft deţine încă peste 90% din piaţa sistemelor de operare pentru PC-uri. Singura ameninţare viitoare poate veni din partea Google, iar pentru a preîntâmpina eventuale surprize neplăcute, Microsoft reacţionează rapid la Chrome OS.

Microsoft lansează Windows 10 S, o versiune simplificată de Windows 10. Aceasta este gândită pentru PC-urile ieftine şi, în special, pentru zona de educaţie, acolo unde Chrome OS este din ce în ce mai popular.

PC-urile cu Windows 10 S vor putea instala aplicaţii doar din magazinul dedicat al celor de la Microsoft, Windows Store. Cu alte cuvinte, nu va putea fi descărcat şi rulat orice program de pe internet. Asta nu înseamnă că nu vor putea fi folosite aplicaţiile tradiţionale pentru desktop. Însă, dezvoltatorii vor trebui să le înregimenteze în Windows Store dacă doresc să fie prezenţi pe Windows 10 S.

O altă caracteristică care reiese din simplificarea realizată de Microsoft la nivelul sistemului de operare vizează timpii de pornire ai PC-urilor care folosesc Windows 10 S. Astfel, conform celor de la Microsoft, sistemul se va iniţia în 15 secunde.

Windows 10 S va fi disponibil din vară şi va costa 189 de dolari. Acesta va fi gratuit pentru şcolile care folosesc Windows 10 Pro şi include o licenţă pentru Office 365 Education. De asemenea, cei care vor cumpăra un PC cu Windows 10 S, vor putea face upgrade, contracost, la Windows 10 Pro pentru a putea instala aplicaţii şi din afara Windows Store.