Mihaela Borcea, audiată la DNA, într-un dosar de fraudare de fonduri europene

Mihaela Borcea a fost joi la audieri la DNA Timişoara într-un dosar de fraudare de fonduri europene în care este implicat iubitul său, primarul localităţii Zăbrani, din judeţul Arad.

04 iun. 2015, 12:31
Mihaela Borcea, audiată la DNA, într-un dosar de fraudare de fonduri europene

Mihaela Borcea a fost audiată joi la DNA Timişoara, într-un dosar al iubitului său, Marian Toader, acuzat de fraudare de fonduri europene.

Marian Toader este primarul localităţii arădene Zăbrani şi, potrivit procurorilor DNA este implicat, alături de alţi oameni de afaceri, într-un „tun” de 3 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, afaceriştii au reuşit să obţină fonduri europene pentru înfiinţarea unei culturi de viţă de vie şi au intrat într-un parteneriat public-privat cu primăria din Zăbrani. Potrivit proiectului, trebuia curăţat mai întâi un teren pe care după aceea să fie puşi butaşi, pe care i-au cumpărat de la un italian.

Citeşte şi Primar din Arad şi trei oameni de afaceri, reţinuţi pentru fraudare de fonduri europene

Afaceriştii însă nu doar că n-au realizat lucrările din proiect, ba chiar au făcut cheltuieli fictive, manevră cu ajutorul căreia au fraudat fondurile UE, susţin anchetatorii. În plus, Marian Toader, iubitul Mihaelei Borcea, avea să primească o recompensă de 50 de hectare de teren, gata cultivat cu viţă de vie.