Mihaela Buzărnescu s-a calificat în premieră într-o finală. Va juca finala la Hobart

Mihaela Buzărnescu a obţinut vineri o victorie splendidă la Hobart, capitala Tasmaniei, 6-2, 6-2 cu ucraineanca Lesia Ţurenko, în semifinale.

12 ian. 2018, 09:36
Mihaela Buzărnescu s-a calificat în premieră într-o finală. Va juca finala la Hobart

Mihaela Buzărnescu s-a impus în 84 de minute, ea piezându-şi serviciul o singură dată şi realizând cinci break-uri. Mihaela, care are doctorat în sport, a dominat clar meciul cu Ţurenko (28 ani, 43 WTA), a cincea favorită, câştigând după o oră şi 23 de minute de joc, întrerupt pentru scurt timp în două rânduri din cauza picăturilor de ploaie.

Românca a condus cu 2-0 şi a ratat două mingi de 3-0, după care a fost egalată, 2-2. Buzărnescu a preluat din nou controlul jocului şi a încheiat primul set cu 6-2, după 44 de minute. În setul secund, Ţurenko a luat primul ghem, dar apoi Buzărnescu a reuşit să câştige cinci ghemuri la rând. Ucraineanca şi-a mai făcut serviciul o dată, dar apoi românca a încheiat conturile, cu 6-2. Buzărnescu şi-a asigurat astfel un cec de 21.400 dolari şi 180 de puncte WTA

Este prima finală din cariera jucătoarei de 29 de ani, care anterior obţinuse cea mai bună performanţă la Linz, în luna octombrie, unde s-a calificat în semifinală.

Mihaela Buzărnescu va juca sâmbătă, în finala de la Hobart, împotriva deţinătoarei titlului, belgianca Elise Mertens. În 2017, Mertens a învins-o în finală pe Monica Niculescu.

Ca urmare a calificării în finală la Hobart, Mihaela Buzărnescu va urca 13 locuri în ierahia WTA, până pe locul 44.

Mihaela Buzărnescu o va avea ca adversară pe daneza Caroline Wozniacki, a doua favorită, în primul tur la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va debuta luni la Melbourne.