Mihai Chirica a fost desemnat primar interimar al oraşului Iaşi

Mihai Chirica a fost ales primarul interimar al oraşului Iaşi după ce Gheorghe Nichita a fost suspendat. El a fost ales de consilierii locali cu 19 voturi. Cinci dintre ei s-au abţinut, niciunul nu s-a declarat "împotrivă". Doar numele său a fost pe buletinul de vot. Deocamdată nu a fost desemnată o persoană care să preia atribuţiile de viceprimar în locul lui Chirica.

25 mai 2015, 09:32
Mihai Chirica a fost desemnat primar interimar al oraşului Iaşi

Mihai Chirica a spus că aşteaptă ca justiţia să decidă dacă Gheorghe Nichita se poate întoarce peste două săptămâni în funcţie. El a subliniat că nu consideră că edilul suspendat ar trebui să demisioneze, aşa cum a făcut Radu Mazăre la Constanţa şi a precizat că momentan nu este interesat de funcţia de primar, scrie ziaruldeiasi.ro.

Pe de altă parte, liderul liberalilor, Marius Dangă, a apreciat că prin votul de luni, puterea a fost concentrată în mâinile lui Mihai Chirica, argumentându-şi părerea prin faptul că nu a fost desemnată o persoană care să îi preia acestuia atribuţiile de viceprimar. La conducere au rămas doi oameni în loc de trei.

Citeşte şi: Primarul Nichita, scrisoare pentru ieşeni: N-am fost niciodată un laş. Când se va putea, vă voi vorbi deschis

Prefectul Iașului, Dan Cârlan, a semnat, vineri, ordinul de suspendare din funcție a primarului Gheorghe Nichita. Acesta este cercetat în arest la domiciliu, fiind acuzat de DNA de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Citeşte şi Gheorghe Nichita, suspendat din funcţia de primar al Iaşiului