Mihai Fifor, ministrul Apărării: Flota României pare „de jucărie” în comparaţie cu cea a Rusiei

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a declarat, la conferinţa Live Business organizată de ECONOMICA.NET, ca flota militară a României pare "de jucarie" în comparatie cu cea dispusă de Federatia Rusă la Marea Neagră. 

RomaniaTV.net
25 oct. 2017, 09:43
Mihai Fifor, ministrul Apărării: Flota României pare „de jucărie” în comparaţie cu cea a Rusiei

„Pare să zicem o flotă de jucărie flota Romaniei în comparație cu ce are dispus în momentul de față Federația Rusă la Marea Neagră, dar așa cum spun colegii mei generali, militari de carieră. Există o filozofie. Până să încerci să ajungi să lansezi rachetele respective este bine să demontrezi adversarului potențial că ai capacitatea de descurajare. România asta face în momentul de față ca membru NATO. Eu spun ca suntem în momentul de față cea importantă forță în această regiune în flancul estic al Alianței NATO și la Marea Neagră. Semnalul pe care îl dăm unei astfel de forțe este da, probabil ca într-o confruntare directă ai sa ma bați, dar asta o sa te doară destul de tare”, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării.

Recent, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, aflat într-o vizită de lucru la Statul Major al Forțelor Navale, din București, a dat asigurări privind asigurarea bugetului și continuarea programelor esențiale de înzestrare a forțelor navale.

Ministrul Apărării Naționale și șeful SMAp au mai analizat împreună cu echipa de comandă a forțelor navale concluziile principalelor activități desfășurate anul acesta, misiunile aflate în derulare și cele în pregătire, stadiul de execuție al bugetului pe anul 2017 și proiecția bugetară pentru perioada 2018-2026, programele de investiții derulate de Forțele Navale, precum și aspectele legate de managementul de personal.

Mihai Fifor le-a prezentat ofițerilor și amiralilor din comanda Statului Major al Forțelor Navale principalele preocupări ale conducerii ministerului, cu accent pe asigurarea bugetară și pe programele esențiale de înzestrare. Totodată, ministrul Fifor le-a mai precizat că vor avea în el și echipa de conducere a ministerului un partener și împreună pot face lucrurile să se miște în direcția dorită, ținând cont de faptul că Armata României se află într-o poziție privilegiată, cu alocări bugetare suficiente pentru a pune în practică proiectele de înzestrare pe următorii 10 ani și cu o resursă umană bine pregătită și experimentată în misiuni și exerciții.