Mihai Fifor, noul lider al senatorilor PSD. Sârbu, susţinut pentru Curtea de Conturi

Înlocuitorul lui Ilie Sârbu la șefia grupului PSD din Senat este, potrivit votului exprimat duminică de senatorii social-democrați, Mihai Fifor. Modificarea urmează să fie anunțată și în ședința de marți a plenului Camerei Superioare a Parlamentului, prima din sesiunea ordinară de toamnă. Liviu Dragnea a declarat că Ilie Sârbu se bucură de susținerea sa pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

30 aug. 2015, 18:07
Mihai Fifor, noul lider al senatorilor PSD. Sârbu, susţinut pentru Curtea de Conturi

În favoarea lui Mihai Fifor s-au exprimat 42 de senatori PSD, în timp ce contracandidatul său, Șerban Nicolae, a obținut din partea colegilor săi 12 voturi ‘pentru’. Un vot a fost anulat.

„Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată în seara aceasta, asta nu înainte de a mulțumi domnului președinte Ilie Sârbu pentru activitatea deosebită pe care a depus-o în acești trei ani de coordonare a grupului nostru senatorial. În opinia mea, suntem o echipă redutabilă și în această sesiune parlamentară vor fi foarte multe lucruri de făcut și, cu siguranță, împreună și în spiritul colegial care ne caracterizează vom reuși să ducem mai departe un program legislativ cât se poate de serios, care să dovedească, dacă mai era nevoie, că PSD are un cuvânt important de spus în acest moment”, a declarat noul lider al grupului senatorilor PSD, Mihai Fifor.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că le-a spus colegilor săi, în timpul ședinței grupului PSD din Senat, că nu își exprimă susținerea față de niciun candidat pentru funcția de lider al grupului sau pentru cea de membru a Biroului permanent al Senatului.

„Chiar dacă au fost colegi care au insistat sau care au solicitat un punct de vedere de la mine, am spus că cel mai important pentru mine, ca președinte interimar al PSD, cât și pentru conducerea partidului, este ca cel care va fi lider de grup să aibă legitimitatea dată de un vot liber exprimat. Eu sunt bucuros că lider de grup este acum Mihai Fifor, care este un om pe care îl cunosc de foarte mult timp, un om în care am încredere, un om chiar dacă este mai tânăr a dovedit că poate să gestioneze o astfel de funcție. Trebuie să găsească suficientă înțelepciune pentru a putea menține acest grup unit”, a susținut Dragnea.

Vezi: Ponta: Din decembrie, Ilie Sârbu nu a mai vrut să fie lider de grup

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că fostul lider al senatorilor social-democrați, Ilie Sârbu, se bucură atât de susținerea sa, cât și a partidului, pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

„Îi mulțumesc domnului Ilie Sârbu pentru modul cum a gestionat poziția de lider de grup. A contat foarte mult pentru partid. A fost un sprijin serios pentru Guvern. Este un om cu experiență politică, cu multă substanță, un om de anvergură, un om cu foarte multă pricepere, drept pentru care i-am anunțat pe colegii mei din grup și o spun și public că va avea susținerea mea și a partidului pentru a ocupa un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi, la Autoritatea de Audit, pentru că PSD nu își permite să propună într-o funcție oameni care nu au experiență sau de care nu suntem siguri că își pot gestiona cum trebuie responsabilitățile funcției. Ori Ilie Sârbu este un om în care eu am foarte multă încredere și care poate gestiona o funcție de o asemenea importanță”, a afirmat Dragnea, duminică, la finalul ședinței conducerii PSD cu grupul senatorilor social-democrați, care a avut loc la Senat.

Dragnea: Ilie Sârbu va avea susținerea mea și a partidului pentru a ocupa un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi

Liviu Dragnea a precizat că Ilie Sârbu a demisionat din funcția de lider al grupului senatorilor PSD din dorința de a-și încheia cariera politică la Curtea de Conturi.

„Mi-a spus (că a renunțat la funcția de lider al grupului PSD din Senat — n.r.), pentru că ar vrea să își încheie cariera politică în acest fel, ar vrea să meargă la Curtea de Conturi. A fost decizia dumnealui, dincolo de toate zvonurile care au ieșit pe surse, decizie pe care, i-am spus și personal înainte de ședință și am spus-o și în grup, eu o susțin. (…) Domnul Sârbu are o pregătire profesională foarte bună, are experiență foarte mare, a lucrat în cele două mandate de ministru cu foarte multe programe europene și e un om care a condus foarte multe instituții”, a spus Dragnea.