Mihai Fifor: Pătru mi-a spus că dacă va fi citată de Comisia SRI se va prezenta. Are informaţii

Fosta şefă AEP, Ana-Maria Pătru, se va prezenta la audieri în faţa Comisiei de control SRI, dacă va fi citată, pentru că are informaţii care privesc această comisie, a precizat miercuri senatorul Mihai Fifor, care a relatat astfel o convorbire telefonică avută cu aceasta.

07 iun. 2017, 13:42
Mihai Fifor: Pătru mi-a spus că dacă va fi citată de Comisia SRI se va prezenta. Are informaţii

„Ieri (marţi, n.r.) am avut o convorbire telefonică cu doamna Ana-Maria Pătru pentru că noi am dorit să o invităm din nou. Solicitarea a fost aceeaşi, de a continua în scris discuţia cu domnia sa. Totodată, a spus un lucru interesant, anume acela că dacă va fi citată la comisia SRI se va prezenta la comisia SRI pentru că are informaţii ce privesc această comisie. Nu este treaba comisiei noastre de anchetă”, a spus Fifor.

Întrebat de ce ar fi citată Pătru la Comisia SRI, Fifor a precizat că nu poate spune.

„Nu pot să vă spun. Eu v-am relatat o parte din discuţia telefonică pe care am avut-o cu dânsa”, a subliniat Fifor.

Citeşte şi: Mihai Fifor: Vom cere Birourilor permanente prelungirea activităţii Comisiei privind alegerile din 2009 cu 60 de zile

El a arătat că până în prezent doar Ana-Maria Pătru a refuzat invitaţia Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 de a se prezenta la audieri, dar a nuanţat, menţionând că a existat o corespondeţă în scris în acest caz.

„De fapt, nu a fost un refuz. Doamna Ana-Maria Pătru a preferat să transmită în scris materialul referitor la rolul domniei sale în aceste alegeri”, a spus Fifor, citat de Mediafax.

Vicepreşedintele AEP în 2009, Ana-Maria Pătru, a transmis o scrisoare Comisiei de anchetă a scrutinului din 2009 în care precizează că ar fi utilă lămurirea modului în care firma SIVECO, controlată de Irina Socol, câştiga licitaţiile pentru softuri, cum ar fi cele privind numărarea voturilor şi lasă de înţeles că fosta şefă SIVECO, Irina Socol, ar fi apropiată de SRI.

Comisia de control a activităţii SRI va solicita Serviciului o informare cu privire la atribuirea contractului SII Analitycs, în valoare de 31,5 milioane euro, firmei Siveco, a precizat preşedintele acestui for, Adrian Ţuţuianu.

„Am văzut ce a declarat doamna Pătru. Afirmaţiile privesc o posibilă colaborare a doamnei Socol cu SRI şi trimitea la faptul că ar fi fost sprijinită în obţinerea anumitor contracte. Vom discuta în comisie şi vom decide”, a spus Ţuţuianu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a cerut ca afirmaţiile Anei-Maria Pătru privind softurile câştigate de Siveco să fie verificate de Comisia SRI.