Mihai Fifor: Rachete cu rază scurtă de acţiune ar putea fi produse la o fabrică din Ploieşti

Publicat: Joi, 17 August 2017 19:40 // Actualizat: Joi, 17 August 2017 20:30 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat, joi, la Ploieşti, că există discuţii ca la fabrica Electromecanica, unde acum se produc rachete antigrindină, să fie produse rachete cu rază scurtă de acţiune, în baza unui parteneriat cu un investitor străin.

Foto: ziuanews.ro

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că există discuţii purtate cu investitori străini ca la fabrica Electromecanica din Ploieşti să fie produse rachete cu rază scurtă de acţiune.

„Suntem într-un dialog destul de extins cu parteneri străini care ar dori să vină şi să investească la Electromecanica Ploieşti, producători de rachete care ar dori să investească în retehnologizarea fabricii şi în dezvoltarea unei proiect de rachete la Electromecanica Ploieşti”, a spus Fifor.

Ministrul a mai precizat că „cei care vin ca potenţiali investitori în România nu trebuie să creadă în niciun moment că au venit la cumpărături”.

„Ministerul Economiei a considerat că în niciun caz cei care vin ca potenţiali investitori în România nu trebuie să creadă că au venit la cumpărături sau că noi am ieşit la cumpărături în piaţa internaţională. Banii aceştia sunt bani destinaţi industriei de apărare româneşti. Este adevărat că se vor face şi achiziţii din străinătate dar pe noi ne interesează ca banii aceştia să meargă şi să producă plus valoare în industria de apărare românească. Asta înseamnă că orice parteneriat încheiem, o facem pentru retehnologizare, pentru un transfer de tehnologie şi pentru producţie în România a ceva care ulterior să fie considerat produs românesc, produs omologat NATO”, a mai spus ministrul Economiei, transmite Mediafax.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
armament Guvern Mihai Fifor rachete Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 aug 22:27
Răspunde | Votează email 0 email
cilichidreanu
Atentie, oferta revolutionara in 2017. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: alinahagiu46@yahoo.com
1
EUR
4.6562
RON
23 Jul
noapte 18 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H