Mihai Leu: Vreau să organizăm în România o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri

Mihai Leu, fostul campion național de raliuri, a anunțat că intenționează să organizeze în câțiva ani o etapă de Campionat Mondial de raliuri în România, el organizând în prezent Raliul Sibiului și Raliul Aradului.

10 mart. 2016, 13:48
Mihai Leu: Vreau să organizăm în România o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri

Eu personal organizez Raliul Aradului și vă spun sincer că așa visez eu. La Arad anul acesta va fi a opta ediție, este un raliu care a crescut de la an la an, anul acesta este o etapă internațională, în Trofeul Europei, și eu cred că în câțiva ani (…) vom putea organiza o etapă de Campionat Mondial de raliuri„, a spus Mihai Leu, într-o conferință de presă.

Mihai Leu organizează pentru prima dată, în acest an, Raliul Sibiului. „Raliul Sibiului a fost dintotdeauna un raliu foarte frumos, dar (…) macadamul, deși este foarte frumos, este extrem de dur (…) Raliul Sibiului ar trebui să se țină pe asfalt, cu Super Speciala în centrul orașului și cu Transalpina. Cred că va fi un raliu extrem de frumos„, a precizat Mihai Leu.

Citeşte şi Mihai Leu: „Am lovit maşina şi era să sar într-un lac”

Peste 70 de echipaje din România și Bulgaria sunt așteptate la start pe 15 aprilie, la Raliul Sibiului, a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop și prima etapă din Campionatul Național al Bulgariei, o competiție care în acest an se va desfășura în premieră, integral pe asfalt și pe Transalpina.

Organizatorii nu au ales în acest an Transfăgărășanul, din motive de securitate pentru piloți și spectatori, acest drum fiind considerat foarte periculos, față de Transalpina.

Tot o premieră, Super Speciala va fi organizată în centrul Sibiului, dând posibilitatea la câteva mii de spectatori să se bucure de spectacolul sportiv.

Raliul Sibiului aduce multe schimbări în acest an. Considerat în trecut cea mai dificilă etapă de macadam din campionatul intern, începând din acest an, competiția se va desfășura integral pe asfalt. Petru a îmbunătăți calitatea competiției, traseele au fost schimbate în proporție de 90 la sută, echipajele având de parcurs zeci de kilometri de probe speciale în zona Jina, Poiana Sibiului și Șugag, Oașa (județul Alba). În plus, proba care va încheia raliul, Super Speciala va fi organizată în centrul Sibiului, pe un traseu spectaculos amenajat în zona Piața Unirii„, se arată într-un comunicat al organizatorilor.