Mihai Morar a refuzat provocarea ICE BUCKET. Ce a avut de comentat la adresa participanţilor

Mihai Morar a fost nominalizat în urmă cu două zile să accepte provocarea ICE BUCKET şi să contribuie cu o donaţie, în vederea descoperirii unui leac pentru scleroza laterală amiotrofice.

27 aug. 2014, 10:06
Mihai Morar a refuzat provocarea ICE BUCKET. Ce a avut de comentat la adresa participanţilor

Mihai Morar a refuzat să participe la ICE BUCKET CHALLENGE. Acest lucru nu l-a împiedicat însă să contribuie cu o donaţie. Mai mult, spre deosebire de restul vedetelor, Mihai Morar a făcut dovada publică a donaţiei sale şi a transmis un mesaj tuturor participanţilor.

„Provocarea #icebucketchallange e frumoasa. Noi, in România, am reușit să o transformăm in ceva sublim. Iar din sublim până la „a lipsi cu desăvârșire” nu e decât un pas. Ceea ce rămâne în urma noastră sunt faptele. Nu, nu mi-am turnat gheață în cap. Poate, dacă aș fi ales să fac asta, aș fi adunat înzecit mai multe like-uri la această postare.

Nu, nu am nimic împotriva celor care au făcut-o. Fără provocarea cu „gheața” această campanie ar fi avut înmiit mai puțin succes. Dar e o chestiune de alegere. Și îmi asum alegerea de a dona o sumă pentru găsirea unui tratament pentru ALS, boală pentru care acum nu există leac.

Da, am făcut această donație în contul unei asociații din Statele Unite, organizația de unde a pornit această campanie. Voi fi tras de urechi că am scos banii în afara țării. Vă reamintesc că este o donație care ajută cercetarea pentru găsirea unui tratament pentru vindecarea completă a sclerozei laterale amiotrofice. Deci nu e un ajutor pentru „străini”, e un ajutor pentru toți pacienții care așteaptă o minune. Inclusiv cei din România.

VEZI ŞI ICE BUCKET CHALLENGE. Mădălina Ghenea a răspuns provocării într-un MOD INEDIT VIDEO

Da, cred că prin donația mea pot convinge mult mai multe persoane în această luptă a Binelui decât aș fi convins punându-mi frapiera în cap. Așa cum nu a existat nicio campanie umanitară în care să intru doar cu numele, notorietatea sau capitalul de imagine. Mereu, dacă am îmbrățișat vreun act caritabil, am făcut-o, în primul rând, cu fapta.

Da, cred că în România sunt cazuri și cauze mult mai grave decât ALS. Și voi lupta în continuare pentru bolnavii de cancer, accesul la educație, sânge în spitale, copii săraci, bătrâni singuri, copii născuți prematur…

Dar dacă vrei să câștigi războiul cu Răul, trebuie să participi la cât mai multe bătălii”, a fost mesajul prezentatorului TV.