Stănişoară şi-a dat demisia din PNL: Partidul s-a transformat într-un TEATRU DE RĂZBOI al agendelor personale

Mihai Stănişoară şi-a anunţat demisia din PNL. Deputatul spune că decizia de a pleca din partid nu înseamnă nici oportunism şi nici trădare şi este legată de faptul că PNL s-a transformat într-o lună într-un teatru de război al agendelor personale.

01 iul. 2014, 10:19
Stănişoară şi-a dat demisia din PNL: Partidul s-a transformat într-un TEATRU DE RĂZBOI al agendelor personale

Mihai Stănişoară îngroaşă rândurile deputaţilor care au demisonat din PNL după Congres.

‘Am luat decizia de a demisiona din PNL. De fapt, mai corect ar fi să spun că PNL a luat hotărârea de a demisiona din funcţia de partid care trebuie să-i reprezinte pe cetăţenii cu vederi liberale din ţara noastră. A coborî dintr-un tren care şi-a schimbat ruta convenită şi asumată şi se îndreaptă către prăpastie nu înseamnă nici trădare şi nici oportunism. Înseamnă o raportare corectă şi sănătoasă la un sistem referenţial care a rămas neschimbat. Nu pot să nu îmi ascund dezamăgirea privind evoluţia recentă a Partidului Naţional Liberal, transformat, în doar o lună, într-un teatru de război al agendelor personale şi în care principiile de dreapta, liberale, au încetat să mai fie măcar rostite, cu atât mai puţin dezbătute, apărate şi promovate. Mai mult, România şi românii au dispărut de pe agenda PNL’, susţine Stănişoară într-o declaraţie remisă marţi Agerpres.

PNL mai pierde doi deputaţi: Ion Cupă şi Mihai Stănişoară şi-au dat demisia din partid

Deputatul subliniază că rămâne consecvent hotărârii sale din martie 2013 prin care a anunţat că îşi pune la dispoziţia mişcării liberale, de dreapta, din România toată priceperea.

‘M-am alăturat cu inima deschisă echipei PNL, fără a cere niciun privilegiu, animat doar de dorinţa de a-mi aduce contribuţia la succesul mişcării liberale. Am fost şi sunt un om de dreapta. (…) Ca membru PNL, am fost un soldat disciplinat care a pus binele partidului înaintea imaginii mele de politician. Am răspuns tuturor răutăţilor şi ipocriziilor cu tact, dar şi cu sinceritate, din respect pentru mine însumi şi pentru cetăţeni”, arată Stănişoară.

Acesta mai precizează că este un om de dreapta, un liberal. „Sunt membru al mişcării liberale din România, care nu mai este reprezentată de PNL. Mă voi dedica demersului de a recuceri încrederea publicului de dreapta, cu simpatii liberale, şi îmi propun să demonstrez, zi de zi, ceas de ceas, că liberalismul este cartea câştigătoare a României, care poate aduce prosperitate, securitate şi mândrie naţională”, afirmă Mihai Stănişoară.

DEMISII LA PNL. Şase deputaţi pleacă din partid şi merg la formaţiunea anunţată de Tăriceanu

El susţine că majoritatea membrilor PNL sunt în prezent derutaţi şi le propune să ‘judece cu discernământ şi responsabilitate, iar mai apoi să-şi răspundă faţă de propria lor conştiinţă dacă le place încotro se îndreaptă’ partidul.

Cel mai important însă, compatrioţilor cu vederi liberale le spun că merită să aibă încredere în cei care apără valorile liberalismului românesc’, afirmă Stănişoară, care adaugă că nu pleacă nicăieri, ci rămâne alături de valorile liberale şi de cei care le respectă şi le preţuiesc.