Mihai Trăistariu TUNĂ şi FULGERĂ după EŞECUL de la Eurovision. „România nu poate câştiga…”

Dezamăgirea lui Călin Goia după Eurovision vizavi de voturile diasporei pare să fie un alt motiv prin care se încearcă să se ascundă adevăratele probleme ale organizării TVR şi ale selecţiei naţionale. Şefa delegaţiei, Liana Stanciu, este mândră de rezultat. 

26 mai 2015, 07:34
Mihai Trăistariu TUNĂ şi FULGERĂ după EŞECUL de la Eurovision. „România nu poate câştiga…”

Locul 15 pe care s-a clasat România în acest an a mulţumit, se pare, delegaţia Eurovision, scrie ziarulring.ro. Supărarea a fost legată de voturile puţine primite din partea diasporei. Însă, în condiţiile în care ne-am obişnuit să aşteptăm la mâna conaţionalilor noştri fără să ne dorim să impresionăm cu piesa şi cu show-ul, nu avem şanse să visăm vreodată la marele trofeu.

 Citeşte şi SCANDAL la EUROVISION: Câştigătorul, acuzat de plagiat! Uite ce bine seamănă piesele VIDEO

„Diaspora ne-a susţinut începând cu 2005, când a început să creadă în piesă şi în artist. Până atunci, românii de peste hotare nu se mobilizau în masă, aşa cum fac astăzi. Nu cred că vom câştiga vreodată doar pe baza votului diasporei. Dar, da, cred că România poate câştiga atunci când se va trimite o piesă beton, cântată de un artist cu o supervoce. Altfel, e foarte greu! Dacă delegaţia României se mulţumeşte cu locul 15, înseamnă că la anul sigur voi participa pentru o altă ţară”, a declarat Mihai Trăistariu, artist care a obţinut, în anul 2006, cel mai mare punctaj pentru România din istoria Eurovisionului.

Dau vina pe organizatori

Ieri, într-o intervenţie radio, Călin Goia a încercat să se scuze cumva, acuzând organizatorii din capitala Austriei. „Au fost foarte multe lucruri frumoase care s-au întâmplat, iar din ce nu aș vrea să se repete ar fi un singur lucru: cei de la Viena ne-au lăsat în ultimul pluton în ceea ce privește producția de pe scenă. Majoritatea țărilor o aveau gata de la prima repetiție, iar la noi încă se lucra la podea și la lumini. Ne-au bucurat interviurile pe care le-am dat presei străine, aprecierile pe care le-am primit din toate colțurile lumii și faptul că ne oprea lumea pe stradă ca să ne spună cât de frumoasă este piesa. Le mulțumim tuturor pentru susținere”, a declarat Călin Goia, invitat în emisiunea Lianei Stanciu la Magic FM. În privinţa planurilor trupei Voltaj, campania „De la capăt” continuă într-un turneu național și vor lansa un nou single. „Avem trei piese gata și deocamdată încă dezbatem pe care să o lansăm ca single. Astăzi vom decide și datele turneului, așa că vara asta avem treabă”, au spus membrii trupei.

Citeşte şi EUROVISION 2015: Traian Băsescu cere pe Facebook voturile din diaspora

Reţeta Eurovision nu a funcţionat

Cezar Ouatu, care a reprezentat România la Eurovision 2013, a declarat că mesajul melodiei cu care trupa Voltaj a concurat în finala ediţiei din acest an a competiţiei i-a plăcut foarte mult, însă acesta nu a funcţionat în reţeta Eurovision, care cere foarte mult show. „Mesajul Voltaj mi-a plăcut foarte mult, dar se pare că în reţeta Eurovision nu a funcţionat. Nu este un rezultat satisfăcător, dar a fost un nivel foarte bun. Au fost piese scrise de muzicieni pe bune”, a declarat Cezar Ouatu, care a spus că, în acest an, „s-a dat prioritate muzicii”, şi nu fenomenului geopolitic.