Mihai Tudose: Eu nu sunt premierul cuiva. Cu Dragnea am o relaţie instituţională. Nu doresc şefia PSD

Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că este premierul României, propus de PSD, dar că nu este ”premierul cuiva” din interiorul partidului şi nici al ”serviciilor”. În ceea ce priveşte relaţia cu liderul PSD, Liviu Dragnea, a apreciat că este ”instituţională”.

10 ian. 2018, 20:31
Mihai Tudose: Eu nu sunt premierul cuiva. Cu Dragnea am o relaţie instituţională. Nu doresc şefia PSD

„Eu nu sunt premierul cuiva. Eu sunt premierul României şi al PSD, trimis de PSD. PSD nu este un nume, este PSD. PSD, cu structurile sale de conducere. Buni, răi, cum ne consideraţi. Dar nu sunt al cuiva. Al nimănui, de nicărieri, că-i vorba de servicii sau de partid, al unui om de acolo, indiferent cum îl cheamă”, a declarat premierul.

Acesta a explicat faptul că deciziile vin de la PSD, prin structurile lui.  Întrebat dacă există în acest moment o problemă de democraţie în PSD, premierul a explicat că nu au funcţionat anumite structuri.

Citeşte şi: Premierul Mihai Tudose: Accept demisia lui Carmen Dan, dacă şi-o dă

”Ceea ce s-a reclamat de anumiţi colegi, pe bună dreptate, este că anumite structuri nu au funcţionat”, a mai declarat Tudose.  Acesta a precizat că în ultimul an ”lucrurile au luat-o puţin într-o altă direcţie”.  ”Eu nu îmi iau comanda politică de nicăieri”, a mai spus Tudose.

Întrebat care este relaţia cu liderul PSD Liviu Dragnea în acest moment, Tudose a explicat: ”Instituţională”.

Întrebat dacă îşi doreşte să preia conducerea PSD, Tudose a răspuns scurt „nu”, iar legat de relaţia cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aceasta este una „instituţională. „Astăzi avem o relaţie instituţională şi aşa va fi. Să spunem că ne-am maturizat.O democraţie participativă. Ce spune partidul, dar partidul e mai mulţi. O relaţie instituţională nu e bună?”.