Mihai Tudose, întrebat dacă este pregătit să facă faţă acuzaţiilor din spaţiul public: Ficatul duce

Premierul desemnat Mihai Tudose a comentat, miercuri, controversele provocate de nominalizarea sa, spunând că asta este lupta politică şi că este de 25 de ani în politică, dar că "ficatul duce".

28 iun. 2017, 10:32
Mihai Tudose, întrebat dacă este pregătit să facă faţă acuzaţiilor din spaţiul public: Ficatul duce

Întrebat, la Ministerul Economiei, cine va prelua portofoliul acestui minister şi care vor fi primele schimbări pe care le va face ca premier, Tudose a spus că aceste lucruri vor fi discutate astăzi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

De asemenea, el a fost întrebat cum comentează controversele provocate de nominalizarea sa, răspunzând: „Asta este lupta politică, sunt de 25 de ani în politică (…) Ficatul duce”.

Citeşte şi: PSD s-a reunit în şedinţă pentru a decide structura Guvernului Tudose şi lista de miniştri.

Întrebat cum va face faţă în continuare diverselor acuzaţii în spaiul public, Tudose a spus că este pregătit în continuare să le facă faţă. „O să prefer să las rezultatele la guvernare să vorbească”, a adăugat el, citat de News.ro.

După nominalizarea pentru funcţia de premier, în spaţiul public au apărut suspiciuni legate de apartenenţa acestuia la serviciile secrete şi de colaborarea sa în diverse firme cu oameni din această zonă. Mai mult, Academia Naţională de Informaţii a SRI, unde, conform CV-ului său, Tudose ar deţine funcţii didactice, a transmis pentru Pressone că acesta nu a fost încadrat şi nu a predat niciodată la această instituţie.  Ulterior, Tudose a comentat pentru stiripesurse că a obţinut postul didactic în vara lui 2014, însă apoi a intrat în guvern, în decembrie 2014, şi nu a mai mers să predea, nemaiavând timp.

Conform CV-ului, Mihai Tudose  obţinut în 2011 calificarea de lector universitar şi în 2013 pe cea de conferenţiar.