Mihai Tudose, întrebat dacă subiectul Ierusalim ar putea afecta Balcanii de Vest: Guvernul României, alături de UE şi NATO

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat sâmbătă, la Belgrad, întrebat dacă ar putea fi afectate țările din Balcanii de Vest în contextul reacțiilor declanșate de afirmația președintelui Donald Trump privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, că Guvernul României își manifestă aceeași poziție - de a fi implicat alături de UE și partenerii din NATO pentru orice efort care duce la stabilitate și securitate în zonă.

RomaniaTV.net
09 dec. 2017, 12:20
Mihai Tudose, întrebat dacă subiectul Ierusalim ar putea afecta Balcanii de Vest: Guvernul României, alături de UE şi NATO

„Am vorbit de globalizare, am vorbit de interconectare, nu mai există conflicte îndepărtate și conflicte apropiate. Din acest punct de vedere, orice zonă care pune în pericol, orice conflict care pune în pericol stabilitatea, siguranța cetățenilor noștri reprezintă o preocupare. Ne manifestăm, ca și Guvern al României, aceeași poziție de a fi implicați, alături de partenerii din Uniunea Europeană, suntem solidari și cu partenerii din NATO, pentru orice efort care duce la stabilitate și securitate în zonă”, a precizat premierul român, la conferința de presă comună de la finalul Reuniunii cvadrilaterale România — Bulgaria — Serbia — Grecia.

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a statului Israel, anunț care marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu, relatează agențiile internaționale de presă. ”Am hotărât că este timpul să recunoaștem oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului. Deși președinții precedenți au făcut din asta o promisiune majoră în campaniile electorale, ei nu au reușit să se țină de promisiune. Astăzi, eu mă țin de acest angajament”, a declarat Donald Trump în mesajul transmis din sala de recepții diplomatice a Casei Albe.