Mihai Tudose: „Măsurile privind externalizarea profitului au inflamat nişte multinaţionale”. Un nou atac la bănci VIDEO

Premierul Mihai Tudose a spus, miercuri, la începutul şedinţei din Guvern, că este ”o inflamare excesivă” a opiniei publice, el susţinând că măsurile privind externalizarea profitului ”au inflamat nişte multinaţionale”.

08 nov. 2017, 11:56
Mihai Tudose: „Măsurile privind externalizarea profitului au inflamat nişte multinaţionale”. Un nou atac la bănci VIDEO

Premierul Mihai Tudose și-a prezentat miercuri, în ședința de Guvern, poziția referitoare la modificarea Codului Fiscal, care va fi adoptată prin OUG.

După ce au vorbit ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, şi ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, pentru a prezenta măsurile pe care le va adopta Guvernul, premierul Mihai Tudose a spus că tocmai a aflat că sunt nişte sucursale de bănci care le-au dat liber angajaţilor pentru a merge la protest.

Mihai Tudose: Am refuzat să-mi pun leafa pe card. Nu vreau să le dau băncilor doi bani la retragere: „Terente era copil pe lângă voi!”

 

„Dacă băncile sunt nervoase, pe chestia asta eu vă felicit. Poate plătesc şi impozit pe profit”, a adăugat premierul. În Piaţa Victoriei protestează, la această oră, câteva sute de persoane.

 

Tudose: Sindicaliştii doresc autostrăzi, dar compania externalizează profitul. Nu mai merge!

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, ca reacţie la protestul sindicaliştilor de la Mioveni, că, în timp ce aceştia cer autostrăzi, compania externalizează profitul, afirmând că ”nu mai merge” continuarea acestei situaţii.

”Am apreciat, cu ghilimele de rigoare, un protest al unor români susţinuţi de conducere, care doreau autostrăzi, compania externalizând profitul – superb. Nu mai merge”, a declarat premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern. Peste şase mii de persoane au participat, marţi, la mitingul de la Mioveni, judeţul Argeş, sindicaliştii din industria auto arătându-şi nemulţumirile faţă de trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. De asemenea, sindicaliştii s-au exprimat împotriva abandonării construcţiei autostrăzii Piteşti – Sibiu.