Mihai Tudose: Ministrul Educaţiei va intra în guvern cu o lege a manualului

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pregăteşte o lege a manualului, a anunţat, luni seară, la A 3, premierul Mihai Tudose. El a spus că acest act normativ, care va fi prezentat în guvern săptămâna viitoare, va trebui să prevadă clar că de tipărirea manualelor se va ocupa doar Editura Didactică, precizând că ar fi normal să existe câte un tip de manuale pentru fiecare profil - real şi uman.

10 oct. 2017, 04:06
Mihai Tudose: Ministrul Educaţiei va intra în guvern cu o lege a manualului

Întrebat despre prestaţia ministrului Educaţiei, premierul Mihai Tudose a spus că el a avut către Liviu Pop două rugăminţi, ambele fiind îndeplinite.

„Eu am avut cu domnul ministru Pop două lucruri: să avem manuale, ceea ce s-a întâmplat, cu o mică sincopă, la clasa a V-a, care nu îi este imputabilă. A doua rugăminte, cu ghilimele, să dea un reset la partea asta cu manualele, cu 300.000 de versiuni, şi la asta cu editura, unde se pierdeau bani. Şi săptămâna viitoare, domnia sa va intra în Guvern cu o nouă lege a manualului”, a spus Tudose.

Întrebat ce anume va reglementa această lege, el a spus că va prevedea clar tipul de manuale, cine şi unde le tipăreşte.

Premierul a spus, de asemenea, că i s-ar părea firesc să existe câte un tip de manuale pentru fiecare profil – real şi uman.

„(…) O să prevadă că e un tip de manuale, la Editura Didactică şi se tipăreşte la Monitorul Oficial. Să stabilim că nu ne mai trebuie trei manuale de sport. (…) La matematică vor avea manualul de matematică pentru matematicieni, la biologie, manual de matematică pentru cei preocupaţi de biologie. Nu înţeleg de ce trebuie să retipărim manualele în fiecare an”, a declarat Tudose.

Legat de ministrul Liviu Pop, premierul a mai spus că îl admiră că rezistă la presiunile la care este supus.