Mihai Tudose: Planul de reformă s-a concretizat cu schimbări astfel încât niciun salariu să nu scadă, iar pensiile să crească

Planul de reformă s-a concretizat cu anumite schimbări de așa natură încât niciun salariu net să nu scadă, iar pensiile să crească, a declarat premierul Mihai Tudose, miercuri, la Congresul Național CNSRL Frăția.

RomaniaTV.net
15 nov. 2017, 09:21
Mihai Tudose: Planul de reformă s-a concretizat cu schimbări astfel încât niciun salariu să nu scadă, iar pensiile să crească

„Am venit și cu drag, nu din obligație, și cu recunoștință pentru ajutorul extraordinar pe care l-am primit din partea liderilor dumneavoastră atunci când am creionat și am definitivat acest plan de reformă. (…) Discuțiile s-au concretizat (…) cu anumite schimbări, cu anumite reglaje, de așa natură încât niciun salariu să nu scadă, niciun salariu net, ba, mai mult, pe anumite zone veniturile să crească de la 1 ianuarie, altele începând cu 1 martie și un lucru cert pentru toată lumea — pensiile să crească”, a spus Mihai Tudose, potrivit Agerpres.

Șeful Executivului a precizat că își dorește să existe o modalitate de lucru în continuare, pe baza unui acord între Guvern și CNSRL Frăția.

„Am stabilit (…) ca împreună, pe baza acordului dumneavoastră, să avem o modalitate de lucru în continuare, pe baza unui acord între Guvern și confederația dumneavoastră, prin care să recunoaștem statutul de partener permanent și să aibă acest acord nu numai un caracter de lucru făcut și (…) afișat undeva, ci și un caracter lucrativ, să încercăm cu ajutorul dumneavoastră să nu derapăm de la ceea ce ne-am propus când am venit la guvernare — mai bine pentru oameni”, a afirmat Tudose.

Citeşte şi Premierul Mihai Tudose: O mulţime de multinaţionale au anunţat deja public că nu vor micşora salariile nete

Șeful Guvernului a făcut referire la creșterea economică de 8,8% din ultimul trimestru, față de trimestrul al treilea al anului trecut, și la creșterea economică anuală de peste 5%.

Premierul Tudose este însoțit la Congresul Național CNSRL Frăția de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Citeşte şi CALCULATOR SALARII 2018, contribuţii sociale angajat şi angajator. Ce cote oficiale se vor plăti pentru un salariu