Mihai Tudose, prima reacţie la furtuna violentă din vestul ţării

Premierul Mihai Tudose a ținut să transmită condoleanțe familiilor celor cinci persoane decedate și a precizat că în urma furtunii puternice care a lovit vestul țării, Guvernul este pregătit să intervină în localitățile afectate.

RomaniaTV.net
17 sept. 2017, 16:12
Mihai Tudose, prima reacţie la furtuna violentă din vestul ţării

„Transmit condoleațe în nume personal, în numele Guvernului și multă sănătate persoanelor rănite. Din punct de vedere guvernamental, este celulă de criză la MAI, la Timișoara.

Am vorbit cu domnul ministru Bodog și cu directorul spitalului de la Timișoara, care mi-a dat o veste foarte bună. Unul dintre copii care erau în stare gravă, deja a fost operat și are un diagnostic pozitiv, ca să spun așa”, a declarat premierul Tudose la România TV.

„Nu ne putem lupta cu vremea, ceea ce putem să facem este la efecte. Toată zona medicală este în alertă, toată lumea este mobilizată, toată lumea este concentrată pe zona de răniți. Pe de altă parte, se formează echipe mixte de jandarmi și alte autorități, pentru a înlătura efectele materiale ale furtunii (…) Noi avem un buget pentru calamități și vom ajuta localitățile afectate de furtuni. Acum am înțeles că a fost declarat un cod portocaliu pentru sudul Timişului.”

Acesta a mai precizat că s-ar putea lua în discuţie un sistem de transmitere a alertelor meteorologice prin intermediul companiilor de telefonie mobilă.

”Terebuie să vedem ce presupune tehnic un astfel de sistem şi operatorii să transmită avertizări”, a mai spus premierul.

Acesta a afirmat că ”toată lumea este în alertă” şi se încearcă găsirea tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor.

Potrivit unui bilant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, furtuna din judeţul Timiş a dus la decesul a patru persoane şi rănirea altor 33.

Doua persoane au decedat în Timişoara, o persoana lovită de un panou publicitar, iar alta lovită de o creanga, si alte doua persoane au decedat, lovite de crengi, in localitatea Buziaş.

De asemenea, 33 de persoane au fost rănite, printre care sase copii, răniţi grav, si au necesitat îngrijiri medicale de urgenţă.

Pentru gestionarea intervenţiilor, la nivelul ISU a fost activata grupa operativa, iar misiunile sunt in dinamica, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate in dificultate şi înlăturarea arborilor şi acoperişurilor afectate din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Citeşte şi: Furtună violentă în vestul ţării. Bilanţ: Cinci persoane decedate în Timiş, mai mulţi răniţi la spital VIDEO UPDATE

O furtună extrem de violentă s-a abătut, duminică după-amiază, asupra vestului ţării, după ce ultimele două zile au fost neobișnuit de calde pentru această perioadă a anului. Cinci persoane au murit în urma furtunii în judeţul Timiş. Mai multe judeţe din vestul ţării se află sub atenţionare nowcasting de vreme rea.