Mihaiela Iorga: Bunurile găsite în biroul meu urmau să rămână în fişetul încuiat al unui poliţist

Procurorul Mihaela Iorga - acuzată de DNA că avea în birou ceasuri, un stilou ridicate în urma unor percheziţii dar neînregistrate. dart şi o sumă mare de bani care nu provenea din fondul de flagrant al DNA - a declarat că obiectele urmau să fie confiscate şi încuiate în fişetul unui poliţist, Secţia a II- a DNA, unde a lucrat, neavând un birou de corpuri delicte. Ea a susţinut că se încearcă decredibilizarea sa.

20 iul. 2017, 12:39
Mihaiela Iorga: Bunurile găsite în biroul meu urmau să rămână în fişetul încuiat al unui poliţist

Scandalul de la DNA ia amploare. „Am afirmat şi susţin în continuare că nu mi s-a permis participarea le inventarierea lucrărilor pe care le-am avut în lucru. Cu privire la acele bunuri (bani, ceasuri, stilou – n.r.), care ar fi fost găsite în biroul meu, spun că dosarul a fost instrumentat de mine cu un alt procuror, iar aceste bunuri au fost ridicate la percheziţii şi urmau să fie confiscate. S-a hotărât ca ele să rămână într-un fişet încuiat al unui poliţist, nu este al meu”, a declarat procuroarea Moraru-Iorga, la Antena 3.

„Nu am fost lăsată să intru în birou”, a subliniat procuroarea.

De asemenea, procuroarea Mihaiela Moraru-Iorga a declarat că secţia a II-a a DNA, acolo unde ea a lucrat, „nu are un birou de corpuri delicte” şi nu are unde să păstreze aceste obiecte, precum bani, ceasuri ori alte bunuri.

Întrebată de ce crede că s-a ajuns în această situaţie, procuroarea Moraru-Iorga a răspuns: „Cu siguranţă, pentru că încearcă să mă decredibilizeze”.

DNA susţine că a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul procurorului Mihaela Iorga după ce într-un dosar din fişetul acesteia a fost găsită suma de 398.000 de lei şi un proces-verbal întocmit de procuror, act în care nu erau justificaţi banii, care nu ar fi provenit din fondul de flagrant al DNA. De asemenea, în dulapul procurorului DNA ar mai fi fost găsite ceasuri de valoare şi un stilou scump.Potrivit DNA, ceasurile şi stiloul găsite în fişetul procurorului Mihaela Iorga au fost ridicate în urma unor percheziţii, dar nu au fost înregistrate în registru şi nici depuse la camera de corpuri delicte a DNA.

„Într-un dosar aflat în lucru au fost identificate bunuri (ceasuri evaluate la 67.631,49 de lei şi un stilou în valoare de 8.117 lei) ridicate cu ocazia unei percheziţii care nu au fost înregistrate în Registrul de evidenţă a valorilor şi corpurilor delicte. Verificând evidenţele secţiei, se constată că bunurile au fost ridicate cu ocazia unei percheziţii domiciliare efectuate în cursul urmăririi penale la un inculpat care a fost trimis în judecată. În rechizitoriu, este menţionat procesul-verbal de aplicare a sechestrului pentru opt ceasuri şi un stilou, identificate cu marca şi serie constructivă (ceasuri evaluate la 67.631,49 lei şi stiloul 8117 lei), cu precizarea că acestea au fost depuse la camera de corpuri delicte a DNA, fapt ce nu corespunde adevărului, deoarece, aşa cum am menţionat, bunurile au fost găsite în biroul doamnei procuror”, se arată în răspunsul DNA.

DNA mai susţine că într-un dosar din fişetul procurorului a fost găsită şi suma de 398.000 de lei şi un proces-verbal întocmit de procuror, iar în acest act nu erau justificaţi banii, care nu ar fi provenit din fondul de flagrant al DNA.

Un alt motiv de sesizare a Inspecţiei Judiciare în cazul Mihaelei Iorga este acela că într-o cauză penală în care erau cercetate mai multe persoane a solicitat şi obţinut declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului necesar urmăririi penale faţă de una dintre persoane, iar după obţinerea avizului a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana respectivă la o zi după împlinirea termenului de prescripţie, „împrejurare care generează consecinţe asupra întregii cauze”.