Mihaiela Iorga şi Călin Nistor, cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară

Inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare față de Călin Nistor, procuror șef adjunct al DNA, și Mihaiela Iorga Moraru, procuror DNA.

11 oct. 2017, 15:40
Mihaiela Iorga şi Călin Nistor, cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspecției Judiciare, Alin Alexandru, o decizie în cazul celor doi va fi luată după finalizarea cercetării disciplinare.

„La finalizarea cercetării disciplinare, în funcție de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acțiunii disciplinare și sesizarea Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condițiile pentru exercitarea acțiunii disciplinare. Facem precizarea că cercetarea disciplinară este o etapă a procedurii disciplinare (…), având ca scop stabilirea faptelor și urmărilor acestora, împrejurărilor în care au fost săvârșite, precum și a altor date concludente din care să se poată aprecia asupra existenței sau inexistenței vinovăției”, a precizat Alin Alexandru.

Citeşte şi: Tudorel Toader: Mihaiela Iorga a fost şi la mine în audienţă. Am luat act de tot ce mi-a spus