Avarie RADET înainte de Crăciun: Mii de bucureşteni au rămas fără apă caldă şi căldură

Administratorul special RADET, Alexandru Burghiu, afirmă că bucureştenii, afectaţi de avaria la o reţea principală, vor avea apă caldă şi căldură, din nou, până duminică seara.

RomaniaTV.net
23 dec. 2018, 12:29
Avarie RADET înainte de Crăciun: Mii de bucureşteni au rămas fără apă caldă şi căldură

În sectoarele 2 şi 3 din Capitală zeci de blocuri au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la o reţea principală.

„În cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.) a avut loc o avarie la magistrala 2, care alimentează cu energie termică aproximativ 30% din municipiul Bucureşti. (…) În cursul zilei de astăzi starea de normalitate va reveni”, a declarat Burghiu, duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

El a explicat că această magistrală are peste 52 de ani, deşi durata de viaţă dată de producător a fost de 25 de ani.

„Deşi avaria şi repararea avariei în sine durează nu foarte mult, adică două – trei ore, există un interval de reumplere a conductei. Pentru a interveni trebuie să golim reţeaua, să o ventilăm, pentru că sudorii nu pot lucra, urmează repararea în sine, ulterior are loc umplerea reţelei şi ajungerea la o presiune conformă specificaţiilor tehnice. Tocmai de asta acest interval de reparare pe care lumea îl simte se prelungeşte”, a precizat administratorul special RADET.

Pe site-ul RADET este anunţată lista cu zonele afectate de avaria termică şi ora estimativă de punere în funcţiune.