Mii de pachete de ţigări de contrabandă trecute cu undiţa peste Prut

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au confiscat 3.000 pachete de ţigări trecute cu o lansetă peste râul Prut, în România, de către doi cetăţeni români.

17 apr. 2014, 11:57
Mii de pachete de ţigări de contrabandă trecute cu undiţa peste Prut

Contrabandiştii au fost observaţi cu ajutorul sistemelor de termoviziune utilizate de poliţiştii de frontieră din Româneşti, în momentul în care trăgeau coletele voluminoase din apele Prutului, relatează Agerpres.

„Imediat, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului unde au depistat doi bărbaţi care, la vederea poliţiştilor de frontieră au încercat să fugă. Cele două persoane au fost identificate, ei fiind cetăţenii români în vârstă de 18 ani, respectiv 25 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Botoşani”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

În urma cercetării terenului au fost descoperite, la malul râului Prut, două colete învelite în folie de culoare neagră şi o lansetă, folosită la preluarea coletelor de pe malul moldovenesc al râului Prut.

La inventarierea coletelor, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete ţigări marca Ritm Clasic, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Cantitatea totală de 3.000 pachete ţigări, în valoare de 27.088 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.