Mii de persoane au cerut la Budapesta autonomie pentru Ţinutul Secuiesc

Mii de persoane s-au adunat luni după-amiaza în Piața Eroilor din Budapesta pentru a cere autonomie pentru Ținutul Secuiesc, transmite agenția ungară de presă MTI.

RomaniaTV.net
10 mart. 2014, 18:29
Mii de persoane au cerut la Budapesta autonomie pentru Ţinutul Secuiesc

Arpad Gyorgy Mozes, liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc, a dat citire unei petiții și a făcut apel la guvernul român să înceapă negocieri cu organizații care susțin autonomia Ținutului Secuiesc și să respecte drepturile omului. Între timp, în România, la Târgu Mureș, Consiliul Național Secuiesc a organizat un eveniment pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la executarea martirilor secui care au inițiat o revoltă împotriva dominației Habsburgilor, notează MTI. Potrivit Agerpres, participanții au adoptat o petiție similară cerând autonomie teritorială pentru Ținutul Secuiesc.

„Dorim un dialog și cooperare pentru stabilirea statutului legal al Ținutului Secuiesc, care nu se poate baza decât pe voința liberă a comunităților locale, solidaritate între cetățeni și o cooperare constructivă”, se arată în petiție, potrivit MTI.